szerző:
MTI

Lamperth Mónika szocialista elnökhelyettes szerint Balatonőszöd megrázó volt és "ott romlott el minden". A Népszabadságnak adott interjújában úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc beszédekor legalább egy embernek fel kellett volna állnia, de ezt senki, ő sem tette meg.

"Mert meglehet, hogy mindaz, amit Gyurcsány ott mondott, igaz volt, akkor azért, ha pedig nem volt igaz, akkor pedig azért kellett volna legalább egy embernek fölállnia, hogy eddig és ne tovább, mi ezzel így nem voltunk tisztában, mi becsülettel dolgoztunk, végrehajtottunk mindent, amit kért, a száz lépésektől kezdve bármit, mert hittünk benne, és velünk nem lehet így beszélni. Legalább egy embernek föl kellett volna állnia. Én is lehettem volna az. De nem állt föl senki sem, én sem" - mondta Lamperth Mónika.

Lamperth ezt megbánta, de ha megteszi sem változott volna alapjaiban semmi. Szavai szerint a kiállás azt azért elérte volna, hogy ott és akkor Gyurcsány megérezhette volna, hogy nem tehet velük azt, amit csak akar.

Lamperth hangsúlyozta, helyes volt, amit Gyurcsány célként tűzött ki: egy jobb és élhetőbb országot, ahol mindenki emelt fővel járhat, az, hogy csináljanak modern, európai államot. Mint mondta, meggyőződése az is, hogy ezt előbb-utóbb az ország is elismerte volna. Valójában inkább a célhoz vezető hatalmi technikákkal voltak, lehettek problémák, és nem volt bennünk - vagy ha úgy tetszik, bennem - elég erő, hogy ezzel szembenézzünk - vélekedett a szocialista elnökhelyettes.

Úgy látja, az MSZP-nek újra meg kell szólítania azt az értelmiséget, amely oly sokáig mellettük volt, most mégis mintha hitehagyottá és csalódottá vált volna. "Első lépésben vissza kell szereznünk a Ferge Zsuzsákat, a Kertesi Gáborokat, a Ranschburg Jenőket, mindenkit, akinek valaha a baloldalhoz köze volt, hogy elrontottunk valamit, kezdjük újragombolni az egészet, az oktatástól kezdve a gyermekek helyzetéig bezárólag, kell, hogy legyen megoldási javaslatunk arra, hol kell beavatkozni, mit tudunk kezdeni például a cigányság drámai helyzetével" - közölte Lamperth.

Véleménye szerinte ehhez nem hangzatos dokumentumok kellenek, hanem jól megfogható, végrehajtható, érvényes programok, olyanok, amilyeneket elhisznek nekik azok, akik a baloldaltól várják, hogy Magyarország modern európai ország legyen.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Lamperth elnökhelyettes vagy alelnök lenne

Lamperth Mónika vállalná a megmérettetést alelnöki vagy elnökhelyettesi posztért az MSZP márciusi tisztújító kongresszusán - derül ki a politikus a Népszavának adott interjújából, amelyet a szombati számban közöl a lap

MTI Itthon

Lamperth: jogi lépéseket fontolgat az MSZP

Jogi lépéseket tervez az MSZP, mert véleménye szerint a Fidesz nem megengedhető eszközökkel élt a pécsi polgármester-választás napján - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján.

MTI Itthon

Szekeres „nem a kisujjából kapja ki” - véli Lamperth

Lamperth Mónika szerint a miniszterelnök Megegyezés című írásáról nem szavaz az MSZP október 11-i rendkívüli kongresszusa, de lesz „kongresszusi dokumentum”, amit Szekeres Imre elnökhelyettes vezetésével készítenek elő – mondta az MSZP elnökének kabinetvezetője a Nap-keltében.

MTI Itthon

Lamperth feladatot kap: az EP-kampányt irányíthatja

Az MSZP elnöksége felkérte Lamperth Mónika elnökhelyettest, hogy az európai parlamenti kampány politikai irányítója legyen - tájékoztatta az MTI-t Nyakó István szóvivő az elnökség kedd esti ülése után.

HVG Itthon

Karriertanácsok Lamperth Mónikától

Tisztán politikából élők foglalják el a parlamenti képviselői jövedelmi toplista első harmadát. A csúcs a HVG friss számának összeállítása szerint azonban most is az üzletembereké és a vállalkozó értelmiségieké.

Demeter: ha Kósa át akar világítani, Orbánról se feledkezzen meg

Demeter: ha Kósa át akar világítani, Orbánról se feledkezzen meg

Mentse meg a családját az érzelmi csődtől!

Mentse meg a családját az érzelmi csődtől!

A pesti optikusdinasztia tagjai már messziről felismerik a szemüveggyilkosokat

A pesti optikusdinasztia tagjai már messziről felismerik a szemüveggyilkosokat

Kigyulladt egy fának hajtó kocsi, a sofőr életét vesztette

Kigyulladt egy fának hajtó kocsi, a sofőr életét vesztette

A sínen landolt egy karambolozó autó a Dózsa György útnál

A sínen landolt egy karambolozó autó a Dózsa György útnál

Íme, a tíz legjobb vidéki gimnázium

Íme, a tíz legjobb vidéki gimnázium