szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ismét Dirk Gerkenst, az RTL Klub vezérigazgatóját választották meg a legbefolyásosabb hazai média-döntéshozónak a Marketing&Média által felkért szakmai zsűri tagjai; a Top50-et tartalmazó lapszámot a Media Hungary konferencián kedden mutatták be Tihanyban.

A második hely birtokosa változatlanul Bayer József, az Axel Springer ügyvezető igazgatója, míg a képzeletbeli dobogó harmadik helyéről leszoruló Szabó György Sanoma-vezérigazgató pozícióját Simon Zsolt, a Mediaedge:cia hirdetési ügynökség ügyvezető igazgatója nyerte el, hármat előrelépve.
   
A tavalyi tíz helyett kilenc nő jutott be az exkluzív társaságba, a legjobb helyezést - a tizediket - Vidus Gabriella, az RTL Klub kereskedelmi igazgatója szerezte meg; őt a hölgyek között Kázmér Judit, a Pannon lapok Társasága stratégiai ügyvezető igazgatója a Magyar Lapkiadók Egyesülete elnöke követi, aki a 16. lett.
   
A közmédia-vezetők közül Such György került be a csapatba; ő a tavalyi 45. helyett most a 37. helyet kapta a szaklap szerkesztőbizottsága és szerkesztősége által négy ismérv - a jelöltek milyen nagyságú pénz mozgását tudják befolyásolni, véleményük mennyire hat a médiaipar trendjeire, milyen hosszú ideje töltenek be meghatározó pozíciót a médiaiparban, valamint az utóbbi egy évben milyen fontos lényegi változás (kinevezés, előléptetés, munkahely elhagyás, nyugdíjazás) befolyásolta karrierjüket - alapján összeállított rangsorban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vélemény

Pártkecskére a médiakáposztát

"Újraosztaná a közmédia kuratóriumi helyeit a Fidesz és a KDNP, mert szerintük az SZDSZ nem ellenzéki párt. Erre azért van szükség, mert helyre kell állítani a kiegyensúlyozottságot és a törvényességet, ugyanis az MSZP-nek 2008. május 1-je, a koalíció felbomlása óta minden egyes médiakuratóriumban 50 százaléknyi szavazati joga van. Most viszont újra összeállt a Cser-Palkovics által a "reménytelenség koalíciójának" nevezett pártszövetség, így - mint mondta - hazugság, hogy az SZDSZ ellenzéki párt lenne” - idézi az MTI a Fidesz helyettes szóvivőjét. Akinek politikai síkon kétségtelenül igaza van.

Egy kis őssejttapasz, némi biotinta, és máris kész a minivese

Egy kis őssejttapasz, némi biotinta, és máris kész a minivese

500 millió éve élt ősrákra bukkantak Kínában, igen furcsán néz ki

500 millió éve élt ősrákra bukkantak Kínában, igen furcsán néz ki

Ön is tesztelheti: itt a Spotify Stories

Ön is tesztelheti: itt a Spotify Stories