szerző:
MTI

Terrorelhárító egység segítségét vették igénybe egy feltehetőleg pszichiátriai beteg férfi megfékezésére Óbudán, az Apát utcában - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese kedden hajnalban.

A férfival először tárgyaltak, majd az egység benyomult a lakásba és kedden hajnali fél kettő körül sikerült őt megfékezniük. A beteg embert a mentők kórházba szállították - mondta az ügyeletes. Tájékoztatása szerint egy középkorú férfihoz hívták ki a szomszédok hétfőn a késő esti órákban az ügyeletes orvost, akit azonban nem engedett be a férfi a negyedik emeleti lakásába, annak bejáratát eltorlaszolta.

Ezt követően rendőrök, majd tűzoltók és mentő is érkezett a házhoz, de bejutni a rendőrök sem tudtak, ezért hívták ki a terrorelhárító egységet. A férfi egész idő alatt különféle tárgyakat, köztük késeket, rezsót, kávéfőzőt és egyebeket dobált ki az ablakon. Személyi sérülés nem történt, de néhány személygépkocsiban anyagi kár keletkezett - mondta az ügyeletes.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Roma Sajtóközpont Itthon

Eltévedt kommandósok rontottak rá egy családra

Kommandósok törtek rá egy tiszakanyári családra, mert eltévesztették a címet. A kommandósok ötven métert tévedtek, amikor berúgták a vétlen család házának ajtaját, és fegyvert fogtak a bennlévőkre, majd miután rájöttek, hogy rossz helyen vannak, annyit sem mondtak, hogy „pardon”, mielőtt távoztak. A család panaszt tett az intézkedés ellen, a rendőrség belső vizsgálatot rendelt el – áll a Roma Sajtóközpont közleményében.

Vélemény

Egy magyar terroróvoda nyomában

A most felgöngyölített szélsőjobbos terrorszervezet tagjai minden valószínűség szerint nem gyűlölettől eltompult ösztönvilágú, primitív emberek, hanem politikai fanatizmusukat bűnözői kreativitással ötvöző játékosok. Akik kellőképp óvatosak voltak ahhoz, hogy évekig zavartalanul dolgozhassanak. Csak remélhető, hogy az emberéletet mindeddig nem követelő, „puha” terror nem fog bekeményedni. Biztos garancia ennek megelőzésére nincs, de egy szakmailag felkészült, politikailag semleges bűnüldözési szervezetre mindenképpen szükség van.