szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP az ingatlanadó kapcsán nagy gaztettre készül, mert minden ingatlant meg akarnak adóztatni - jelentette ki Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.

Az elmúlt napokban az ingatlanadóval kapcsolatban sok volt a mellébeszélés, a kavarás, a hangulatkeltés és a jól megszokott hazudozás - mondta a politikus. Ha ilyen lendülettel jutottak el a 100 millió forintos luxusadótól a 30 millió forintos ingatlanadóig, akkor csak napok kérdése, hogy a 3 millió forint értékű ingatlanok után is adózni kelljen. Szijjártó ismét nyomatékosította: a Fidesz el fogja törölni ezt az adófajtát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vélemény

Vagyondézsma az ingatlanadó?

Jóllehet a világon szinte mindenütt kivetnek ingatlanadót, a magyar fejlődés sajátosságai miatt nálunk inkább vagyondézsmát látnak benne, amely továbbra is el fogja kerülni az ügyeskedőket.

MTI Itthon

A Fidesz nemet mond az ingatlanadóra

Az ingatlanadó a 13. új adónem, amit a kormány az elmúlt időszakban bevezetett, illetve be akar vezetni, de ha a Fidesz kormányra kerül, akkor az első lépések között törli el - mondta Navracsics Tibor, az ellenzéki párt frakcióvezetője a képviselőcsoport hétfői ülése után.

Vállalkozás

Vámosi-Nagy: az ingatlanadó bevallása csak a kezdet

Bár most vagyonadóról beszélnek a döntés-előkészítők, valójában vagyoni típusú adókat szeretnének bevezetni, többek között ingatlanra és a nagy teljesítményű személygépkocsikra. A fogalmi különbség tartalmit takar - ezt kommentálja Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst&Young adóigazgatója.

MTI Itthon

A szakszervezetek nem vevők az ingatlanadóra

Elutasítja az ingatlanadó tervezett bevezetését a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége is, hangsúlyozva, hogy ilyen horderejű döntést csak széles körű társadalmi egyeztetés és részletes hatástanulmányok, illetve előkészítő munka után tart elfogadhatónak.

Világ

Ingatlanadó

AlbániaIgenIgenÉrtékalapú BelgiumIgenIgenJövedelem alapúAz adó alapja egy az adóhatóság által meghatározot vélelmezett...

hvg.hu Világ

Ingatlanadó: kitől kéne tanulnunk?

Az ingatlanadó alapját, mértékét csütörtökön véglegesíti a kormány. Jelen állás szerint 30 millió forintos ingatlan után 0,25, 50 milliós után pedig 0,5 százalékos központi adót kellene fizetni. Hogy csinálják ezt a többi országban? Hol érték- és hol jövedelemalapú az ingatlanadó? A hvg.hu összefoglalta 17 európai ország adatait. A témával az Adózóna.hu és a csütörtöki HVG is részletesen foglalkozik.

hvg.hu Vállalkozás

Csődbe viheti a cégeket az ingatlanadó?

Eltökéltnek látszik a kormány az ingatlanadó bevezetésével kapcsolatban. Az ingatlanadó alapja – a legtöbb európai országhoz igazodóan – az ingatlan értéke lesz, ám a végeredményt vélhetően vitathatjuk majd saját értékbecslő szakvéleményével alátámasztva. Nyitott kérdés, hogy egy értékbecslés meddig lesz felhasználható: öt-tíz évre szól, vagy minden évben költséget jelent majd a tulajdonos számára.

MTI Itthon

Vagyonadóvá bővítené az ingatlanadót az MSZP

Az ingatlanadó-tervezet szabályaival és annak nevével is gondja van a szocialista frakció és az elnökségi tagok jelentős részének - tudta meg az MTI szerdán. A szocialisták vagyonadóvá bővítenék az ingatlanadót - az MTI információi szerint ez volt a fő téma a képviselőcsoport és az elnökség keddi ülésén is.

Egészségügyi ellátás külföldön, egyetemistaként – erre kell odafigyelni

Egészségügyi ellátás külföldön, egyetemistaként – erre kell odafigyelni

A brit pénzügyminiszter szerint csak most kezdődik az igazi gazdasági válság

A brit pénzügyminiszter szerint csak most kezdődik az igazi gazdasági válság

Megsemmisíthetik a színművészetisek félévét

Megsemmisíthetik a színművészetisek félévét