szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elsöprő többséggel fogadta el a Magyar Rádió (MR) Közalapítvány kuratóriuma a közrádió 2008-as pénzügyi beszámolóját - tájékoztatott a közmédium.

A testület tagjainak több mint négyötöde mondott igent a Such György közrádió-elnök által előterjesztett beszámolóra, amely szerint az intézmény - 15,535 milliárdos összbevétel mellett - 24 milliárd forintos mérlegfőösszeggel, 972 milliós mérleg szerinti nyereséggel zárta az elmúlt évet - áll a közleményben.

"A 2008-as év az MR számára mind gazdasági, mind szakmai szempontból sikeres volt, kiemelkedően pozitív gazdálkodási eredménnyel és stabil pénzügyi helyzettel zárult" - idézte a közlemény Such Györgyöt, aki utalt arra is: a mérleg szerinti eredmény az előző évinél 1,580 milliárd forinttal kedvezőbben alakult a "szigorú, feszített gazdálkodásnak" és a 2007-est meghaladó saját bevételeknek köszönhetően.

A tavalyi mérleget május 21-én tárgyalta először a testület, ám akkor - 15 igen és 7 nem szavazat, valamint nyolc tartózkodás mellett - nem fogadta el; vita azon bontakozott ki, hogy azt követően is fenn kell-e tartani a közrádió által megszerzett 3,2 milliárdos hitelkeretet, hogy nem kell megvalósítani a korábban meghatározott célt, mivel a rivális Antenna Hungária-csoport nyert a digitális földfelszíni rádiós multiplex működtetésére kiírt pályázaton.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Nem fogadták el a Magyar Rádió mérlegét

Nem fogadta el a Magyar Rádió (MR) tavalyi mérlegét a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriuma, amely június 4-én foglalkozik ismét a kérdéssel - közölte a tanácskozás után a testület vezetője.