szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Beismerte két patika kirablását az a többszörösen büntetett előéletű 30 éves budapesti férfi, aki késsel és Molotov-koktéllal követte el a bűncselekményeket - közölte Horváth Antal, a BRFK észak-pesti bűnügyi régiójának parancsnoka.

A férfit június 15-én fogták el, miután kirabolt a XIV. kerületben, a Fogarasi úton egy patikát. Amikor a férfi belépett a gyógyszertárba, az egyik vásárlónak feltűnt a gyanús viselkedése, ezért a vevő kiment az utcára és értesítette a rendőrséget. Közben az arcát maszkkal eltakaró rabló 233 ezer forintot zsákmányolt a patikában és a bevételt a ruhájába rejtve próbált elmenekülni. A rendőröket segítségül hívó vásárló azonban követte őt az utcán, így sikerült a rendőröknek elfogniuk a tettest  - mondta el Horváth.

A férfiról kiderült, hogy korábban 17 alkalommal volt büntetve vagyon elleni és kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt. A nyomozók megállapították, hogy három nappal elfogása előtt, június 12-én vélhetően ő rabolt ki szintén egy patikát Újpalotán. A támadó ennél a rablásnál is kést használt, valamint Molotov-koktéllal a kezében a gyógyszertár felgyújtásával fenyegetőzött. A férfi akkor több tízezer forintot zsákmányolt.

Sz. Ferenc mindkét bűncselekménynél ugyanazt a ruhát hordta: arcát kendővel takarta el, kesztyűt viselt és ugyanazokat az eszközöket is vitte magával. A Molotov-koktélt egyik esetben sem használta. 

A rendőrség szerint a férfi megélhetési problémái miatt rabolt. A gyanúsított állítása szerint azért követte el a bűncselekményeket, mert a televízióban látottak alapján úgy vélte, lehet patikát rabolni, a rendőrök úgyse fogják meg a tettest. A rendőrség vizsgálja, hogy az időközben előzetes letartóztatásba helyezett férfi más patikarablásokkal összefüggésbe hozható-e.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Húsz percen belül elfogták a fegyveres rablót

Az elkövetéstől számított húsz percen belül elfogták a makói rendőrök azt kiszombori férfit, aki egy helyi kocsmát rabolt ki az éjszaka - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn.

MTI Itthon

Fegyveres rablás a Pesti úton

Kiraboltak egy pénzintézetet reggel a fővárosban a Pesti úton, a bűncselekmény során senki sem sérült meg - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

MTI Világ

Kiraboltak egy magyar diplomatát Mexikóban

Kilencezer eurót rabolt el egy magyar diplomatától két motoros bűnöző Mexikóvárosban, de nem jutottak messzire a zsákmánnyal, a nyomukba eredt rendőrjárőr egyiküket a pénzzel együtt elfogta - jelentette egy mexikói hírportál.

MTI Itthon

Rablás Tatabányán, fegyvernek látszott a tárgy

Nyitás előtt fegyvernek látszó tárggyal a kasszában lévő pénz átadására kényszerítette egy tatabányai takarékszövetkezet dolgozóit egy férfi, aki több százezer forintos zsákmányával gyalogosan menekült el.

MTI Itthon

A hangja buktatta le az esztergomi rablót

Flóbertpisztollyal felfegyverkezve megpróbálta visszaszerezni elvesztett pénzét egy fiatalember, aki néhány nappal ezelőtt nyolcszázezer forintot játszott el egy esztergomi kaszinóban.

MTI Itthon

Fegyveres rablás Pécs mellett, megvannak a tettesek

Fegyverrel rabolt ki két férfi egy presszót vasárnap hajnalban Pécs közelében. Az elkövetők ötvenezer forintot és egy mobiltelefont zsákmányoltak, de hamarosan elfogták őket - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mennyire egyedülálló a magyar modell, amely rekordszámok mellett döntött az iskolák nyitásáról?

Mennyire egyedülálló a magyar modell, amely rekordszámok mellett döntött az iskolák nyitásáról?

Hogyan ismernek fel dolgokat az algoritmusok?

Hogyan ismernek fel dolgokat az algoritmusok?

Kiderült, mikor mutathatják be a Samsung új összecsukható mobilját, a Galaxy Z Fold3-at

Kiderült, mikor mutathatják be a Samsung új összecsukható mobilját, a Galaxy Z Fold3-at