szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Budapestre érkezett a Nemzeti Zarándoklat, amelynek résztvevői az ország négy szegletéből indultak el, hogy felhívják a figyelmet a vidék értékeire, az önkormányzatok nehéz helyzetére, a szeretet és az összefogás fontosságára.

A fővűrosba érkezett  Nemzeti Zarándoklat miatt rendőri jelenléttel és átmeneti forgalomkorlátozással kell számolnia a Budapest belvárosában közlekedőknek. Információink szerint a felvonuláshoz a Magyar Gárda is szeretett volna csatlakozni, de erre a szervezők nem tartottak igényt.

A megmozdulást a zempléni Pálháza és Komlóska polgármestere kezdeményezte. A résztvevők gyalog indultak el június 10-én Pálházáról, 11-én Komlóskáról, 12-én Ópusztaszerről, 13-án Pannonhalmáról, 17-én pedig Balassagyarmatról. A csatlakozók stafétaszerűen, tehát szakaszonként egymást váltva érnek el a fővárosba.
   
A szervezők tájékoztatása szerint a budapesti nagygyűlés szónokai: Lesovics Miklós, Pálháza független polgármestere; Szabó Gellért, Szentkirály polgármestere (Vágó János Gazdakör); Bencsik János (Fidesz), Tatabánya polgármestere; Medvácz Lajos (Fidesz-KDNP-MDF), Balassagyarmat polgármestere.
   
A Bazilikától indult kezdeményezők az 56-osok terén (volt Felvonulási tér) bocsátják vitára javaslataikat és követeléseiket. A zarándoklat meghirdetésekor rámutattak arra: az ország mély morális és gazdasági válságban van, a társadalmi rétegek szembefordultak egymással, egyre nagyobb feszültséget okoz a szegénység, a kilátástalanság és a tehetetlenség, elszaporodtak az erőszakos támadások, s hétköznapi cselekedetté vált a megélhetési bűnözés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Előkerült egy videó az április elején történt hatalmas balesetről az Árpád hídon

Előkerült egy videó az április elején történt hatalmas balesetről az Árpád hídon

Révész: A kirúgás joga és jogtalansága

Révész: A kirúgás joga és jogtalansága

Svájcban napi 6 koronavírusos halálesetnél döntöttek úgy, hogy nyithatnak a teraszok

Svájcban napi 6 koronavírusos halálesetnél döntöttek úgy, hogy nyithatnak a teraszok