szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Messze túllépett hatáskörén Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter az úgynevezett Hír TV-ügyben, amikor olyan magánakcióba kezdett, amely egy igazságügy-miniszter részéről a világ egyetlen országára sem vetne jó fényt - jelentette ki Balsai István fideszes képviselő.

Balsai István sajtótájékoztatóján ezt Petőfi Attilának, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vezetőjének a Hír TV-ügyben tett tanúvallomására utalva közölte. E vallomásban Petőfi Attila arról számolt be - idézte a fideszes politikus -, hogy 2008. május 23-án, az igazságügyi minisztériumban tartott vezetői értekezlet után megkereste őt Draskovics Tibor, és azt a tájékoztatást adta, hogy Veres János akkori pénzügyminisztertől tudomása van arról: a Hír TV két szerkesztő-riportere kábítószer-terjesztő, illetve -fogyasztó.

2008. június 1-jén Draskovics Tibor telefonon kereste meg Petőfi Attilát, és jelezte, konkrét információk birtokába jutott a kábítószerátadás helyéről, idejéről, mennyiségéről - tette hozzá Balsai István a vallomás alapján. "Draskovics Tibor (...) fedezte ezt a tranzakciót, (...) és ahelyett, hogy megelőzte volna a bűncselekményt, abban működött közre, hogy konspirációs úton-módon a nagy lebukás bekövetkezzen" - vélekedett Balsai István.

A témával kapcsolatos HVG-cikket itt olvashatja!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A bolgár miniszterelnök elismerte, hogy megbukott

A bolgár miniszterelnök elismerte, hogy megbukott

Továbbra is magas a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

Továbbra is magas a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

Alaposan megemelték az 1100+ lóerős csúcs-Tesla árát

Alaposan megemelték az 1100+ lóerős csúcs-Tesla árát