szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A legfőbb ügyész szerdán kérte az Országgyűléstől Dávid Ibolya, az MDF elnöke és Herényi Károly MDF-es politikus képviselői mentelmi jogának felfüggesztését - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Fazekas Géza azt mondta: a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő ügyben - amelyet az UD Zrt. vezetőjének jogi képviselője által tett feljelentés miatt indítottak - "indokolttá vált a mentelmi jog felfüggesztésének indítványozása a nyomozás adatai alapján". A szóvivő azt nem árulta el, hogy pontosan milyen bűncselekmények gyanúja miatt kérte az ügyészség a politikusok mentelmi jogának felfüggesztését.

Az index.hu szerda este azt közölte: "az ügyészség hivatalosan is kéri az MDF elnöke és volt frakcióvezetője mentelmi jogának kiadását a parlamenttől. Dávid Ibolyának és Herényi Károlynak a megfigyelési botrányban játszott szerepükről kell számot adniuk a nyomozóügyészeknek". Dávid Ibolya az MTI-nek akkor úgy reagált: téves információ jelent meg vele kapcsolatosan.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Manipulálhatták-e az UD Zrt. számítógépeit?

Manipulálhatják azokat az adathordozókat, amelyeket a megfigyelési ügybe keveredett UD Zrt.-nél tartott házkutatásnál foglaltak le – állította több ízben a biztonsági cég vezetője. Az ezzel kapcsolatos panaszt az ügyészség elutasította, mondván: a házkutatások és az adathordozók lefoglalása is törvényes volt. A hvg.hu annak járt utána, a hatóságok milyen módon foglalhatnak le adathordozókat, hogyan vizsgáltatják azokat, és lehetőség van-e a bizonyítékok utólagos manipulálására.

MTI Itthon

Hallgat a rendőrség az UD Zrt. ügyében, még gyanúsított sincs

A vállalkozást képviselő ügyvéd nem tud arról, hogy az UD. Zrt. ügyében a rendőrség mit végzett. A Nemzeti Nyomozó Iroda egyelőre hallgat. Az eljárás megindulása óta csaknem két hónap telt el. Gyanúsított még nincs - így foglalja össze a szombati Népszabadság az ügy eddigi állását.

MTI Itthon

Az UD Zrt. jogi lépéseket tervez az MSZP ellen

Jogi lépéseket tervez az UD Zrt. az MSZP ellen, miután a kormánypárt bejelentette, hogy politikai akcióba kezd, és valamennyi szervezetét felkérte: tegyen fel kérdéseket az adatgyűjtési ügyben érintett UD Zrt.-vel kapcsolatban a fideszes többségű megyei jogú városok és megyei közgyűlések vezetőinek - közölte a cég jogi képviselője csütörtökön.

MTI Itthon

Lassan halad a nyomozás az UD Zrt. ügyében

Hallgatnak a hatóságok a szeptemberben néhány nap alatt országos botránnyá dagadt megfigyelési ügyben; a rendőrség az UD Vagyonvédelmi Zrt.-től lefoglalt szervereken tárolt információk feldolgozására vár - írja szombati számában a Népszabadság.

A Chanel bíróságon támadta meg a Huawei logóját, mert az szerintük túlságosan hasonlít az övékre

A Chanel bíróságon támadta meg a Huawei logóját, mert az szerintük túlságosan hasonlít az övékre

Autómentessé teszik a hétvégén az Andrássy utat Budapesten

Autómentessé teszik a hétvégén az Andrássy utat Budapesten

Az Erste szabadnapot ad minden dolgozójának, aki beoltatja magát

Az Erste szabadnapot ad minden dolgozójának, aki beoltatja magát