szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Augusztus 21-től kezdődnek a gépjárműforgalom korlátozásával járó munkálatok a Margit hídon, amelynek rekonstrukciója a vízcsőcserével indul, várhatóan augusztus első hetében - közölte a Városháza kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

Nyáry Krisztián tájékoztatása szerint a Főpolgármesteri Kabinet hétfőn áttekintette a hídfelújítással összefüggő kérdéseket. Ennek során megfogalmazódott, hogy várhatóan augusztus 10-én lehet szerződést kötni a kivitelezővel, aki ezután kezdheti meg a híd felújításának előkészületeit, például az állványozást. Körülbelül ekkor kezdődik az ideiglenes forgalomelterelések kialakítása is a fővárosban. A híd teljes lezárásával megvárják az augusztus 20-i ünnepségeket - jegyezte meg az igazgató. A tömegközlekedés a rekonstrukció teljes ideje alatt biztosított lesz a hídon.

Az MTI információi szerint a Fővárosi Közgyűlés pénzügyi bizottsága várhatóan kedden hirdet eredményt a Margit híd felújításának közbeszerzési eljárásában. A rekonstrukciókra két cégcsoport pályázott, mindegyikük több mint nettó 20 milliárd forintos ajánlattal. Az egyik pályázót, a Vegyépszert várhatóan kizárják az ajánlati biztosíték hiánya miatt. Így az egymilliárd forinttal olcsóbb, áfa nélkül 21 milliárd forintos ajánlattal rendelkező Strabag-Hídépítő Csoport lehet a közbeszerzés nyertese.

A Fővárosi Közgyűlés június végén, részben fideszes szavazatokkal hozzájárult ahhoz, hogy a fővárosi önkormányzat költségvetésében az idei évre betervezett 13 milliárd forintot további 17 milliárd forinttal kibővítsék a híd rekonstrukciója érdekében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Megszavazták a Margit híd felújítását

A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön jelentős többséggel megszavazta azt a városvezetői indítványt, hogy költségvetési átcsoportosítással további 17,1 milliárd forintot biztosítsanak a Margit híd rekonstrukciójához, amelyre a büdzsében 13 milliárd forintot terveztek.

Központosított koncessziók: Rogán Antal másfél hónap után kiesett a pikszisből

Központosított koncessziók: Rogán Antal másfél hónap után kiesett a pikszisből

Rátámadt a pultosnőre, mert nem hagyták szundikálni a kocsmában

Rátámadt a pultosnőre, mert nem hagyták szundikálni a kocsmában

Élesben Krekó Péterrel: A rám lőtt munícióval az oltásba vetett bizalmat is erősíthették volna

Élesben Krekó Péterrel: A rám lőtt munícióval az oltásba vetett bizalmat is erősíthették volna