szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Antali Károly közösségi közlekedésért felelős miniszteri biztosból kormánybiztos lett.

A kormánybiztos fő feladata a közösségi közlekedés hatékonyságának növelésére vonatkozó javaslatok kidolgozása - közölte Kormányszóvivői Iroda szerdán. A közlemény szerint a kormánybiztos megbízatása kiterjed a közösségi közlekedés, a menetdíj és a fogyasztói árkiegészítés rendszerének átalakítására, valamint az elektronikus jegy bevezetésének előkészítésére vonatkozó javaslatok megfogalmazására.

A kormánybiztos feladata lesz továbbá, hogy javaslatot tegyen a Magyar Államvasutak Zrt. és leányvállalatai szervezeti átalakítására, illetve a tulajdonukban lévő ingatlanok jogi helyzetének teljes körű tisztázására vonatkozó intézkedésekre.

A közösségi közlekedési rendszer átalakításával kapcsolatos feladatok koordinációjára - Antali Károly kormánybiztos vezetésével - munkacsoport alakul, amelynek tagja lesz a Magyar Államvasutak Zrt. elnöke, a pénzügyminiszter által kijelölt állami vezető, valamint azok a személyek, akiket a társadalompolitikai miniszter, a közlekedésért felelős miniszter, a válságkezelő program végrehajtásának összehangolásáért felelős kormánybiztos, illetve a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója jelöl ki.

Az MTI úgy tudja, hogy a közösségi közlekedés átalakításáért felelős kormánybiztosnak július 25-éig a kabinet elé kell terjesztenie elképzeléseit. A tervek szerint a MÁV-val kapcsolatos feladatokról a jövő heti ülésén tárgyal a kormány.

Hónig Péter közlekedési miniszter július 1-jén jelentette be, hogy Andrási Miklóst kinevezte a MÁV Zrt. igazgatósága elnökének, későbbiekben elnök-vezérigazgatójának. Andrási Miklós elnök-vezérigazgatói kinevezése folyamatban van - közölte a közlekedési tárca az MTI érdeklődésére. A miniszter akkor bízta meg Antali Károlyt, a kabinetfőnökét a közösségi közlekedés átalakításának stratégiájáért felelős miniszteri biztosi feladatokkal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

"Közösségi közlekedést" szeretne a kormány

Döntött a kormány a közösségi közlekedés középtávú átalakításáról, de a részleteket Kóka János gazdasági miniszter csak csütörtökön ismerteti - közölte a kormányszóvivői tájékoztatón Danks Emese szóvivő.