szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kóka János, az SZDSZ parlamenti frakcióvezetője jogerősen személyiségi jogi pert nyert a Magyar Nemzet kiadója ellen - közölte a politikust az ügyben képviselő ügyvéd szerdán.

Kárpáti Miklós közleménye szerint a Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta a Fővárosi Bíróság elsőfokú ítéletét, amely megállapította, hogy a napilap két cikkben is megsértette a felperes becsületét és jó hírnevét, amikor valótlanul állította, hogy Kóka János adócsalást követett el és egy számlát áfa nélkül kívánt kifizetni.

A közlemény kitér arra is, hogy a lap egy éttermi fogyasztás igazolására Kóka János által bemutatott számláról hamisan azt a látszatot keltette, hogy az nem valódi. A bíróság az alperesi kiadót eltiltotta a további jogsértéstől, valamint 800 ezer forint és járulékai nem vagyoni kártérítés, továbbá a perköltség megfizetésére kötelezte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Kóka jogi lépéseket tesz a számlaügyben

Kóka János megindítja a szükséges jogi eljárásokat, sajtópereket a számlaügyben. A liberális pártelnök ezt sajtótájékoztatóján közölte, újságírói kérdésre válaszolva.

Itthon

Kóka János a vendéglői ügy szereplője?

MDF-hez közeli körök egyértelművé tették, hogy Kóka János volt az a titokzatos, nagy formátumú európai miniszter, akinek asszisztense egy zártkörű rendezvényen, ahol az SZDSZ elnökválasztásának győztesét ünnepelték – a Manager Magazin állítása szerint – a tulajdonossal közölte: „a politikus inkább zsebbe fizetne, hiszen ez a magánpénze, nem a hivatali büdzséből megy” (Az éttermek jelenleg 20 százalékos áfa-kulccsal dolgoznak. A szerk.)