szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hajdú-Bihar legnagyobb biztonsági szolgáltató cégének a fegyveres járőrei is vigyázzák a közterületek biztonságát Debrecenben és több megyei városban - jelentette be Sutka Sándor nyugalmazott rendőr dandártábornok, a zrt.-vé most átalakult Pannon Guard Biztonsági Szolgáltató elnök-vezérigazgatója.

A szervezeti átalakulással a cég egyfajta szakmai filozófiaváltást tervez, aminek központi kérdése a bűnmegelőzési tevékenység kiszélesítése - mondta a volt hajdú-bihari rendőr-főkapitány, miután a főkapitányság jelenlegi vezetőivel, a városi rendőrkapitányokkal, a szakmai kamarával, a polgárőr szövetség és a debreceni közterület-felügyelet vezetőivel tartott megbeszélést. Sutka Sándor hangsúlyozta: az üzleti alapon működő cég a közbeszerzésekkel elnyert munkáján túlmenően kapcsolódik be a bűnmegelőzési-járőrözési tevékenységbe.

Ez azt jelenti, hogy ilyen szempontból ellenőrzik a jövőben az általuk biztosított objektumok, vagy rendezvények környékét is. Ahol kell és lehet, maguk intézkednek a közbiztonság érdekében, más esetben pedig értesítik a rendőröket, akik soron kívül, gyors reagálással kezelik meg ezeket a bejelentéseket - tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy folyamatos távfelügyeleti központot működtetnek, Debrecenben két kocsival fegyveres járőrözést látnak el a nap 24 órájában, több településen pedig reagáló egységeket hoznak létre a közbiztonság javítása érdekében. Sutka Sándor beszámolt arról, hogy biztonsági embereik valamennyi debreceni autóbuszon ott vannak. 

Elsődleges feladatuk az volt, hogy előzzék meg a vadonatúj járművek megrongálását, de ennél sokkal többet sikerült elérniük: eltűntek a debreceni tömegközlekedési eszközökről a zsebtolvajok, a garázdák, a kötekedő emberek - fűzte hozzá.

Aranyi István rendőr ezredes, hajdú-bihari rendészeti főigazgató a sajtótájékoztatón elmondta: a rendőrség szakmailag segíti a magán biztonsági szolgálatok munkáját, munkatársainak továbbképzését, akik - együttműködve a rendőrséggel, a polgárőrséggel és a közterület felügyelőkkel - jelentősen hozzájárulhatnak a közterületek biztonságának, a bűnmegelőzésnek a javításához.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!