szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) harmincezer liter palackozott, illetve zacskós vizet oszt szét Budapest legforgalmasabb részein, rendkívüli esemény a másfél napja tartó másodfokú hőségriasztás alatt nem történt - közölte az OKF csütörtökön.

A fővárosi önkormányzat 7,5 millió forintot különített el a feladatokra - mondta Tóth Ferenc, a veszélyhelyzet-kezelési főosztály vezetője. Hozzátette: nincs veszélyhelyzet, jelenleg nem valószínűsítik a szakemberek, hogy el kell rendelni a harmadfokú készültségi szintet.

Szentes György szóvivő közölte, hogy a hőség miatt nem emelkedett meg a szabadtéri tűzesetek száma, egy nap 30-40 ilyen eseményhez kell vonulnia a tűzoltóknak országszerte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!