szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Népszabadság szerint a rendőrség még nem hallgatta meg azokat, akik a fóti korrupciógyanús ügy titkos hangfelvételén egy helyi beruházás "pótmunkázásáról" tárgyalnak.

A napilap úgy tudja: egy másik hangfelvétel is a korrupciógyanút erősítheti. Ezen arról tárgyalnak, hogy ki mennyire járhat jól, ha sikerül végrehajtani a tervet. A Népszabadság emlékeztet arra: a korábban nyilvánosságra került hangfelvételen Simó Attila, a Fóti Közszolgáltató Kft. ügyvezetője, Kalló Richárd, a cég felügyelőbizottságának Fidesz által delegált elnöke és Szilos József ügyvéd tárgyal, utóbbi a helyi útfelújítási beruházásban érdekelt Swietelsky cég képviseletében.

Szilos az iránt érdeklődik: miként lehetne "pótmunkázással" elkölteni azt a közel ötvenmillió forintot, amely a Swietelsky által benyújtott 108 milliós - legolcsóbb és így nyertes - ajánlat és az önkormányzat 152 milliós keretének különbözete. Szilos azzal győzködi a pótmunkázást elvben jóváhagyni hivatott Simót, hogy ebben érdekeltté tudná tenni. Utalás hangzik el arra, hogy ezt a technikát már más városoknál is alkalmazták. Nem ment ugyan mindenhol könnyen, de mint az egyik hang (a felvétel szerint Szilos) fogalmaz: "a végén kellett hozzá Kövér Laci, de azért elintéztük." A pályázatot a hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után felfüggesztették" - olvasható a lapban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Botrány a fóti polgármesteri hivatalban

A Népszava információi szerint a tettlegességig fajult a polgármester és az alpolgármester vitája a fóti önkormányzat kedd esti rendkívüli testületi ülésén.

Vélemény

Helyi érdekű korrupcióbűz – országos tanulságokkal

Fizikai tettlegességben végződő szóváltás, korrupciószagtól bűzlő hangfelvétel, gyanú árnyaitól övezett politikusok – Fót önkormányzatának heti krónikáját ígyen foglalhatjuk össze. Publicistánk, Papp László Tamás írását olvashatják.

MTI Itthon

Fegyelmi eljárás indulhat Fót polgármestere ellen

Hatáskör hiányában megtagadta a Pest Megyei Főügyészség, hogy foglalkozzon a fóti polgármester, Mádly Zsolt (KDNP-Fidesz) elleni feljelentéssel - közölte Fábry Béla (MSZP) alpolgármester. A képviselő-testület ügyrendi bizottsága fegyelmi eljárás indítását tervezi.