szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kétmillió forintot kínált XII. kerületi járőröknek július 7-én egy 37 éves férfi egy Karolina úti kaszinóban. Vesztegetés miatt eljárás indult vele szemben.

A magát hamis személyigazolvánnyal igazolni próbáló férfit ráadásul körözték is, mivel a csalás miatt vele szemben kiszabott szabadságvesztés letöltését nem kezdte meg. A körözött férfi az őt előállító négy járőrnek előbb egy-, majd kétmillió forintot ajánlott fel arra az esetre, ha eltekintenek az előállítástól és futni hagyják.

Szándéka komolyságát bizonyítandó a nála lévő több köteg papírpénzt elő is vette, majd a rendőrök felé nyújtotta. Annak ellenére, hogy a járőrök éves nettó fizetése kevesebb, mint a felkínált összeg, a rendőrök nem fogadták el az ajánlatot, és eljárást kezdeményeztek a férfival szemben vesztegetés gyanúja miatt a Fővárosi Nyomozó Hivatalnál. 

A vesztegető  pedig megkezdhette jogerős szabadságvesztés büntetésének letöltését a Fővárosi Büntetésvégrehajtási Intézetben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!