szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Újabb árhullám indult el a Dráva vízgyűjtő területéről - közölte a Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság kedden.

Az elmúlt hétvégén az Alpok Dráva-Mura vízgyűjtőjén heves viharokkal jelentős mennyiségű csapadék hullott, ennek hatására a Mura és a Dráva felső szakaszán jelentős árhullámok alakultak ki. A Dráván az árhullám hétfőn érte el az országhatárt, 24 óra alatt 63 centimétert emelkedett a vízszint, ami 150 centiméterrel magasabb az ilyenkor szokásosnál.

A Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság számításai szerint Őrtilosnál várhatóan 250, Barcson 350, Drávaszabolcson 400 centiméter körül tetőzik a folyó. Az első fokú árvízvédelmi készültségi szintet, a 430 centimétert várhatóan nem éri el a vízállás. A szakemberek a héten a drávai túrákat nem javasolják a megtartani a folyó heves sodrása, a vízben lévő nagy mennyiségű uszadék miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!