szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Már megérkezett egy speciális daru az M3-as autópálya gödöllői csomópontjához, ahol hajnalban az útra zuhant az átépítés alatt álló felüljáró egyik hídeleme, de a forgalmi káosz akár estig is eltarthat az autópálya Pest megyei szakaszán - értesült a HavariaPress.

A Pest megyei város határában lévő autópálya-csomópont átépítés alatt álló felüljárójáról kedden kora reggel, öt óra előtt zuhant az úttestre egy előre gyártott, 28 méteres hídgerenda. A nagy méretű hídelemet utolsóként akarták beemelni a felüljáró szerkezetébe, amikor valami miatt lezuhant, eközben meglazítva egy másik, már rögzített hídgerendát is.

Szerencsére a baleset még abban az időszakban történt, amikor az építkezés miatt - éjjel tíz és reggel öt óra között - lezárták az érintett pályaszakaszt, így csak egy munkás sérült meg könnyebben. A leszakadt hídelem törmelékei az autópálya mindkét pályatestjét elfoglalják, a csomópontot ezért hajnal óta mindkét irányból lezárva tartják.

Galériánkhoz kattintson!
© MTI - Beliczay László


A helyszínre már megérkezett egy speciális daru, amellyel a törmelékeket kívánják eltakarítani az útpályáról, ám az majd csak a betondarabok eltávolítása után derülhet csak ki, hogy az útpálya károsodott-e a lezuhant hídelemtől, és ha igen, milyen mértékben. Jelenleg Mogyoród és Bag között leterelik a forgalmat az autópályáról, az útzár feloldását a délutáni órákra tervezik a szakemberek. Mivel azonban a Budapest felé tartó sor már egészen Hatvanig elér, nem kizárt, hogy a forgalmi helyzet csak estére normalizálódhat az M3-as autópályán.

Autósor áll az M3-as autópálya gödöllői lehajtójánál az M3-M31-es autópálya gödöllői csomópontjában egy 83 méter hosszú híd építkezésén, ahol hídelemek szakadtak az útra.
© MTI - Beliczay László

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!