szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Somogyi Zoltán nem azután döntött arról, hogy lemond a Political Capital (PC) irányításáról, a cég pedig a magyar kampánytanácsadásról, hogy Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főigazgatója is lemondott - olvasható a Népszabadság pénteki számában megjelent interjúban.

A lapnak nyilatkozva Somogyi Zoltán azt is visszautasította, hogy a távozása mögött esetleg az állna, hogy bármiféle olyan üzenetet kapott volna: az UD-ügyben adott tanácsai miatt vonuljon ki a magyar politikai tanácsadás piacáról. Arra a kérdésre válaszolva, hogy miért most hozta meg a döntését, kifejtette: ha valaki egy ügy szereplője, arról sok mindent tud, s úgy érzi, hogy igazságtalan helyzet állt elő, két dolgot tehet.

"Vagy fülét-farkát behúzza, és nem szól egy szót sem, vagy jelzi, hogy nem ért egyet az események folyásával, meg akar szólalni, s ezzel párhuzamosan végiggondolja, milyen szerepben teheti ezt meg" - mondta. Leendő szerepvállalásai kapcsán ugyanakkor arra is kitért, hogy továbbra is Dávid Ibolya tanácsadója marad, egyrészt azért, mert nem kívánja egy ilyen helyzetben cserbenhagyni, másrészt pedig azért, mert hisz az igazában.

Ezért vonul ki Somogyi Zoltán
A Political Capital társtulajdonosa a HVG legfrissebb számában tette közzé visszavonulásának okait. Személyes hangú írását a hvg.hu-n teljes egészében elolvashatja.
"Hogy hová fajult ez az ügy, jól mutatja, hogy az a Demeter Ervin volt fideszes titkosszolgálati miniszter lép fel Laborc Sándorral szemben, s követeli Gyurcsány Ferenc, Draskovics Tibor megbüntetését is, aki Laborc Sándor külföldi, moszkvai utazásaival kapcsolatosan kért információkat az UD Zrt.-től" - jelentette ki Somogyi Zoltán, aki szerint a jelek azt mutatják, a Fideszen és a Jobbikon kívül nemigen "működik" más párt az országban, így ők mindent megengedhetnek maguknak, semmiben nincs számukra kockázat.

A szocialisták nem nagyon védik meg saját politikai álláspontjukat, mintha nem is lenne nekik ilyen - tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy mit tanácsol Dávid Ibolyának, kérje-e ősszel, hogy a parlament függessze fel a mentelmi jogát, hogy az ügyészség előtt tisztázza magát, azt válaszolta: nem ismeri az ügy minden részletét, ezért nem is szeretne állást foglalni.

Annyit viszont elmondott, hogy szerinte "vannak olyan pillanatok, amire a mentelmi jogot kitalálták"; és lehet, hogy a mostani ilyen. "A mentelmi jognak a választott képviselők politikai védelmét kell szolgálnia annak érdekében, hogy bátran szólalhassanak meg, kicsit többet, mint egy átlagpolgár. Mert őket képviselik" - nyilatkozta Somogyi Zoltán a Népszabadságnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Itt meghallgatható: Dávid Ibolya hangfelvétele - nevekkel

A hvg.hu birtokába került az a hangfelvétel, amelynek leiratát Dávid Ibolya MDF-elnök tette közzé pénteken, ám az ott elhangzott neveket a leiratban iniciáléra változtatták. Megkerestük a megnevezett személyeket, akik tagadták, hogy bármilyen közük lenne az ügyhöz.

Nagymintás izraeli tanulmány bizonyítja a Pfizer vakcinájának 94 százalékos hatékonyságát

Nagymintás izraeli tanulmány bizonyítja a Pfizer vakcinájának 94 százalékos hatékonyságát

Nem Orbán, hanem az elköltendő közpénz miatt "titkos" az alagút

Nem Orbán, hanem az elköltendő közpénz miatt "titkos" az alagút

16 nemzetközi újságírószervezet fejezte ki aggodalmát a magyar média helyzete miatt

16 nemzetközi újságírószervezet fejezte ki aggodalmát a magyar média helyzete miatt