szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Visszaélések miatt a Wizz Air törölt olyan repülőjegy-foglalásokat, amelyek a légitársaság ötödik születésnapja alkalmából rendezett "lufivadászat" nyertesei között kiosztott kuponokkal történtek.

A Figyelőnet "Valami bűzlik a Wizz Air-kuponok körül" címen adott hírt arról, hogy a honlapnak több olvasó jelezte: a légitársaság utólag sztornírozta azokat a repülőjegyeket, amelyeknek a foglalására a cég szülinapi buliján megszerzett kuponokat váltották be. Az FN.hu megkereste a fapados céget is, ahol azonban tagadták, hogy visszaélések nyomán valamennyi kuponnal történő foglalást letiltották volna.
  
A Wizz Airnél az MTI-nek elmondták, hogy június 25-én, első budapesti járatuk évfordulóján ezer lufit engedtek szabadon, egyenként 10 ezer forint repülőjegy-vásárlási utalvánnyal, összesen 10 millió forint értékben. 
  
A játékok, illetve akciók során a légitársaság kódgeneráló rendszert használ a kuponok ellenőrzésére. A mostani akciót követően kiderült, hogy olyan kódokat váltottak be, amelyeket a Wizz Air nem adott ki a születésnapi lufikampányhoz.  A ki nem adott kódokkal foglaltak jegyeket, sőt, a próbálkozások során létező kódokkal is visszaéltek. 
  
A légitársaság a kódgeneráló rendszere alapján visszakereste a kampányban ki nem adott kódokkal foglalt repülőjegyeket, felvette a kapcsolatot az érintettekkel, és ezeket az utazásokat, bizonyítható visszaélés miatt törölte. Az érintettek tudomásul vették ezt, mindössze három reklamáció érkezett. Ebből csupán egy "valódi" tulajdonos volt, ezért  az ő foglalását visszaállította a cég. Összesen 530 kódot érvénytelenített a Wizz Air, ami körülbelül 90 foglalást érintett. Egy utazáshoz általában több kódot használtak fel, és kizárólag olyan foglalásokat töröltek, amelyek legalább egy olyan kódot tartalmaztak, amit a cég nem adott ki.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megkérdezte, miért tartóztatják le a tüntetőt, az orosz rendőr hasbarúgással válaszolt

Megkérdezte, miért tartóztatják le a tüntetőt, az orosz rendőr hasbarúgással válaszolt

Hollandiai fiatalok felgyújtottak egy tesztközpontot, tiltakozásul a kijárási tilalom ellen

Hollandiai fiatalok felgyújtottak egy tesztközpontot, tiltakozásul a kijárási tilalom ellen

Egy túszválság, amely megváltoztathatta egy amerikai elnökválasztás eredményét

Egy túszválság, amely megváltoztathatta egy amerikai elnökválasztás eredményét