szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság határozottan cáfolja, hogy a romák elleni támadásokkal kapcsolatos ma délutáni ORFK-NNI sajtótájékoztató bármilyen módon kötődik Nyírpilishez; a településen semmiféle elfogás nem történt – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t pénteken.

Péntekre virradó éjszaka jelentették be a rendőrségre, hogy a Nyírpilisen területfigyelést ellátó polgárőr gépkocsi hátsó ablaka betört, sérülést viszont senki sem szenvedett – mondta Fülöp Gergely. Az autóban ülők azt gondolták, hogy lövés történt, a jármű azonban a betört hátsó ablak kivételével teljesen ép, sértetlen volt. A rendőrségi szemle nem talált sem lövedéket, sem egyéb idegen anyagot, ami az üveget betörhette volna.

Fülöp Gergely azt is elmondta: pénteken délelőtt a nyírpilisiek arról értesítették a rendőrséget, hogy egy apró szöget találtak megrongált kocsijuk hátsó ülésén. A rendőrség ismételt helyszíni szemlét tart, a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanújával elrendelt nyomozás keretében során vizsgálják, hogy a tárgy hogyan kerülhetett oda.

Nyírpilisen a hivatalosan bejegyzett és megalakult roma polgárőrség négy autóval járőrözött a településen és annak határában - mondta el Farkas Árpád, az egyik polgárőr. Éjjel negyed 1 óra körül az egyik autóban ülők egy hatalmas durranást hallottak, majd "berobbant" az autó hátsó szélvédője. A bennülők megijedtek, gázt adtak, majd néhány száz méterrel odébb  megálltak, hogy megnézzék, mi történhetett. Nem láttak autót, és nem láttak senkit az úton.

© MTI
Ezután értesítették a rendőröket, akik három járőrautóval érkeztek a helyszínre. Közben riasztották a térség és a megye cigány vezetőit valamint a polgármestert, aki egyben a roma polgárőrség parancsnoka is. Hozzátette, hogy az eset után a településen "úrrá lett a pánik".

Reggel az MTI azt a - téves - hírt közölte, hogy "a romák elleni támadás-sorozat feltételezett gyanúsítottjait nyírpilisi fegyveres támadásuk után fogták el csütörtökön éjjel. Az akkori híradás szerint "a támadók Nyírpilisen sörétes puskával rálőttek a járőröző romák autójára. A kiérkező rendőrök rövid üldözés után fogták el a hat gyanúsítottat".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Rendőrség: DNS-bizonyítékok a romagyilkossággal vádoltak ellen

DNS-minta és több más bizonyíték is rendelkezésre áll a romák ellen elkövetett gyilkosságok elkövetésével gyanúsított négy férfi előzetes letartóztatására - jelentette be Bencze József országos rendőrfőkapitány péntek délután rendkívüli sajtótájékoztatóján. A rendőrség vizsgálja a romák elleni támadásokban a rasszista indítékot.

Itt az európai minimálbér-javaslat: tisztességes megélhetést, de nem ugyanannyi pénzből

Itt az európai minimálbér-javaslat: tisztességes megélhetést, de nem ugyanannyi pénzből

Orbán koronavírustesztjéről kérdeztünk, semmitmondó választ kaptunk a sajtófőnökétől

Orbán koronavírustesztjéről kérdeztünk, semmitmondó választ kaptunk a sajtófőnökétől

Öt év börtönre ítélték a román parlament volt elnökét

Öt év börtönre ítélték a román parlament volt elnökét