szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Légből kapottnak nevezte a Magyar Nemzet pénteki számában megjelent, a leendő polgári kormány névsorát találgató cikk megállapításait Szijjártó Péter, a Fidesz elnök stábjának vezetője az MTI-nek.

A Fideszben semmilyen döntés sem született semmilyen kormányzati pozícióról; ezeknek a személyi kérdéseknek nincs is itt az idejük - írta közleményében a politikus. Először demokratikus választásokra van szükség, a lehető leghamarabb - mondta Szijjártó Péter.

A Magyar Nemzet pénteki számában a párt vezető politikusaitól származó értesülésekre hivatkozva arról írt, szinte biztosra vehető, hogy egy Fidesz-kormány újra visszaállítja majd a Belügyminisztériumot és a közigazgatási államtitkári rendszert. Információik szerint több minisztérium élére megvannak már a jelöltek, olyan kulcskérdésekben azonban, hogy például mekkora lesz a Miniszterelnöki Hivatal befolyása, még nincs döntés.

A napilap szerint Varga Mihály pénzügy-, Martonyi János külügyminiszter lehet, Navracsics Tibor pedig kancelláriaminiszter. Az újság úgy tudja, hogy Matolcsy György a gazdasági, Pokorni Zoltán pedig az oktatási miniszteri posztra esélyes. A Belügyminisztériumot Pintér Sándor irányíthatja majd, Lázár János pedig a honvédelmi tárca vezetésére esélyes. Kövér László gyakorlatilag bármilyen posztot megkaphat, míg az egészségügyi tárca vezetésére Pesti Imre vagy Molnár Ágnes lehet a napilap szerint esélyes.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Schmitt Pál lehet a házelnök

Ha a Fidesz kormányra kerül, az Országgyűlés elnöke a dolgok jelenlegi állása szerint Schmitt Pál, a Fidesz EP-delegációjának vezetője lehet - írja a Népszabadság, egy, a Fidesz elnökéhez közeli forrásra hivatkozva.

HVG Itthon

Lesz-e valódi fideszes elszámoltatás?

Mentelmi ügyeket vizsgálva igyekezett a HVG kideríteni, vajon várható-e a jelenlegi kormányerő tagjainak komoly elszámoltatása akkor, ha a Fidesz-KDNP kétharmados többséget szerez a soron következő parlamenti választásokon.

Ezzel a bővítménnyel még egyszerűbben kereshet a Google-ben, mint eddig

Ezzel a bővítménnyel még egyszerűbben kereshet a Google-ben, mint eddig

Több mint 340 halálos ítéletet hajtanak végre Irakban

Több mint 340 halálos ítéletet hajtanak végre Irakban

Gyanús venezuelai dollármilliárdok Svájcban

Gyanús venezuelai dollármilliárdok Svájcban