Tetszett a cikk?

Rendőrökkel razziázott a VI. kerület jegyzője a csendrendelet életbe lépésének éjszakáján. Volt, aki nemet mondott a bezárásra.

A VI. kerületi jegyző rendőrök kíséretében kedd éjszaka sorban záratta be a szórakozóhelyeket. Az alpolgármester szerint van esély arra, hogy a csendrendelet mégis érvényben marad - írja az Index.

A kerület szeptember 1-jén életbe lépő csendrendelete ellen tiltakozva a Liszt Ferenc téri szórakozóhelyek tízkor lekapcsolták a villanyokat, majd fél 11-kor megjelent a kerületi jegyző, néhány önkormányzati alkalmazott és készenláti rendőr.

A lap beszámolója szerint a szituáció kaotikus volt, a szórakozóhelyek zömmel ugyanis már beadták kérvényüket az önkormányzathoz, hogy élhessenek a hosszabb nyitva tartás lehetőségével. Ezeket a legtöbb esetben még nem bírálta el a kerület vezetése, saját késlekedését a razzia során azonban nemleges döntésként kezelte.A helyek tulajdonosai értetlenül álltak a kemény fellépés előtt.

Hatvani Csaba alpolgármestert az Indexnek azt mondta: nem jósol sok jót Terézváros szórakozónegyedének. A képviselők ugyanis összehívhattak volna rendkívüli ülést, hogy hatályon kívül helyezzék a csendrendeletet, ezt azonban senki nem tette meg - tette hozzá a politikus.

A lap arra is kitér: a csendrendelet hatályba lépése napjának délutánján megjelent egy lista az önkormányzat honlapján azokról az egységekről, amelyek engedélyt kaptak a tíz utáni nyitva tartásra. A szerencsések listáján egyes helyek kétszer szerepelnek, mások pedig be sem adtak kérvényt, mégis engedélyt nyertek.

Volt persze olyan hely, amely fittyent hányt a felszólításra: hajnali fél háromkor az Instant vezetője kijelentette, nem zár be, mire a hatóság a tizenkét készenléti rendőr kíséretében távozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A többség ellenzi a terézvárosi "csendrendeletet"

A pesti Broadway területén megkérdezettek 83 százaléka egy közvélemény-kutatás szerint határozottan ellenzi a vendéglátóhelyek és üzletek nyitvatartási idejét korlátozó terézvárosi önkormányzati rendeletet.

MTI Itthon

Bojár a "populista" csendrendelet ellen

A VI. kerületi szórakozóhelyek nyitva tartásáról szóló rendelet felülvizsgálatát kéri Budapest városarculatának tanácsnoka. Bojár Iván András erről szóló közleményét a főpolgármesteri hivatal juttatta el szerdán az MTI-hez.

MTI Itthon

Vendéglátósok szerint alkotmánysértő a "csendrendelet"

A Liszt Ferenc téri, Andrássy úti, Hajós utcai, és Nagymező utcai vendéglátósokat tömörítő Broadway Egyesület szerint a terézvárosi önkormányzat "csendrendelete" alkotmánysértő, önkényes, diszkriminatív és alkalmazhatatlan.

MTI Itthon

Vendéglők a csendrendeletre: nem zárunk be!

A kedden hatályba lépett "csendrendelet" ellenére nem zárnak be este 22 óra után a VI. kerületi vendéglők és szórakozóhelyek - közölte az üzemeltetőket tömörítő Vendéglátóipari és Kereskedelmi Üzletek Érdekvédelmi Egyesülete az MTI-vel.

MTI Itthon

Ma lép hatályba a terézvárosi "csendrendelet"

Ma lép hatályba a sokat vitatott "csendrendelet" a fővárosi VI. kerületében; a terézvárosi szabály értelmében este 10 és reggel 6 óra között nem tarthatnak nyitva a kerületi szórakozóhelyek.

Kováts Adél: A nemzeti kultúra egy rendkívüli része elveszik – Búcsú az Ódrytól

Kováts Adél: A nemzeti kultúra egy rendkívüli része elveszik – Búcsú az Ódrytól

Özil után újabb világbajnok távozik az Arsenaltól

Özil után újabb világbajnok távozik az Arsenaltól

Blokkolja az olasz hatóság a gyerekeknek a TikTokot, miután meghalt egy 10 éves lány

Blokkolja az olasz hatóság a gyerekeknek a TikTokot, miután meghalt egy 10 éves lány