szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több mint 30 millió forintos végkielégítéssel távozott a BKV-tól Futó Sándor, akivel a közlekedési vállalat igazgatóság elnöke, Tóthfalusi György kötött szerződést; Tóthfalusinak és Futónak közös üzleti érdekeltségük is van - közölte csütörtökön az MR1-Kossuth rádió.

A közszolgálati rádió információi szerint Futó Sándor tanácsaiért 1,4 millió forint havi díjazásért, valamint annak 150 százalékos garantált prémiumért adott tanácsokat, azaz havi 3,5 millió forintot kapott a BKV-tól. Futó Sándort idén áprilisban bocsátotta el Kocsis István vezérigazgató, a rádió úgy tudja, hogy a tanácsadó több mint 30 millió forint végkielégítést kapott.

A rádió Krónika című műsora kiderítette, hogy Tóthfalusi Györgynek, a BKV szabad demokrata igazgatótanácsi elnökének több közös üzleti érdekeltsége van. A rádió példaként azt a 2005-ben alapított Pro Advis Tanácsadó és Szolgáltató Kft.-t említette, amelynek tulajdonosai között Futó Sándor és Tóthfalusi György édesanyja egyaránt megtalálható.

Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója az MTI megkeresésére csak annyit közölt: Futó Sándor koordinációs főtanácsosi munkakörben dolgozott a BKV-nál, végkielégítésként pedig a felét kapta annak, mint ami szerződése szerint járt volna neki. A konkrét összeget a kommunikációs vezető személyiségi jogokra hivatkozva nem közölte.

A BKV csütörtökön egy előző nap nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatási adatokat vitatva Kocsis István érdemei között említette egyebek között, hogy a vezérigazgató elérte: a közlekedési társaságtól távozó több vezető feleannyi végkielégítéssel érje be, mint amennyit az elődei által kötött szerződések alapján kaphatott volna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!