szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nyugalomra, az önbíráskodás elkerülésére kéri a cigányságot a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cigányvajda a Borsod Online-on csütörtökön közzétett nyílt levelében.

Lakatos Attila annak a reményének ad hangot, hogy a cigányok ellen elkövetett sorozatgyilkosságok tetteseinek elfogásával véget ért egy sötét fejezet Magyarország történelmében. "Meggyőződésem, hogy a rendőrség a valódi elkövetőket találta meg, bízom benne, hogy az ügy nem tartogat további meglepetéseket" - fogalmaz levelében a cigányvajda.

"Azonnal be kell fejezni az illegális járőrözést, a gépkocsik jogtalan ellenőrzését, mert félelemben tartja a békés lakosságot. Egy fekete terepjárót használók ölték meg testvéreinket, őket pedig letartóztatta a rendőrség, nyugtassátok és ne hergeljétek egymást, ha gyanús dolgot észleltek, a rendőrséget vagy a polgárőrséget értesítsétek" - írta Lakatos Attila.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!