Tetszett a cikk?

Szombaton este 21 óra körül Tiszaföldvár Béke telep 33. szám alatti tanya mögött húzódó mezőgazdasági földterületen ért halálos áramütés egy 59 éves tiszaföldvári férfit és 17 éves fiát, akik lovas kocsijukkal haladva nekihajtottak egy belógó 20 kv-os nagyfeszültségű lelógó vezetéknek - közölte honlapján a rendőrség.

A kocsin utasként velük utazott a férfi 48 éves felesége és 8 éves unokájuk is. A gyermek nem sérült, az asszony 72 órás megfigyelésen bent tartották a kórházban.  Az elsődleges adatok alapján megállapították, hogy a villanyoszlopon lévő szigetelő porcelánt rögzítő csavar eltörött, a porcelánszigetelő a hozzáerősített vezetékkel együtt letört, így a vezeték a föld felé „belógott” kb. 1,5 méter magasságban. A vezeték nem szakadt el és a földet sem érte, így az áramszolgáltatónál szakadási hibát nem jelzett, az áramellátás folyamatos volt a vezetékben. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügy körülményeit.

Forrás: police.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Halálos áramütés Gárdonyban

Halálos áramütést szenvedett gárdonyi családi házában, szivattyúszerelés közben egy férfi - közölte a rendőrség.