szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A BKV belső ellenőrzése csütörtökre összeállít egy táblázatot a 2003. január 1-től napjainkig történt, 10 millió forintot meghaladó munkaviszony megszüntetéssel kapcsolatos juttatások kifizetéséről, amely tartalmazni fogja a menedzserszerződésekkel rendelkező aktív és passzív munkavállalókat is; az ugyanerre vonatkozó vizsgálat szeptember 30-ra készül el - közölte a BKV.

Ugyancsak szeptember 30-ig átfogó és részletes kimutatást készít a társaság a felügyelőbizottság számára a 2006. január 1. után kötött szakértői és tanácsadói szerződésekről, valamint az értékesítési és kommunikációs terület minden szerződéséről. A kimutatás a szeptember 30-a utáni felügyelő bizottsági ülését követően megtekinthető lesz a honlapon. Ezzel lehetővé válik az összes 2006. január 1. óta kötött szakértői és tanácsadói szerződés paramétereinek megismerése.
   
A sajtóban az utóbbi időben napvilágot látott korábbi - a vezérigazgató elődei idejében kötött - tanácsadói szerződések közül a Soda Reklám, a Kornusz és a GPS Capital tanulmányaival kapcsolatban a vezérigazgató a következő, szeptember 14-i felügyelő bizottsági ülésen ad tájékoztatást. Azoknál az eseteknél további vizsgálat várható, ahol feltételezhető, hogy a társaság számára előnytelen szerződést kötöttek.
   
Kocsis István vezérigazgató már februárban közzétette a honlapon a munkába állását követően kötött tanácsadói szerződéseket. "A BKV, mint közpénzből gazdálkodó társaság célja a nyilvánosság és az átláthatóság biztosítása, így a honlapon továbbra is elérhető valamennyi tanácsadói szerződés Kocsis István 2008. szeptember 1-jei kinevezésétől egészen napjainkig, valamint megtekinthetők a felügyelő bizottsági határozatok is" - áll a közleményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Szemfényvesztés volt a BKV-nál a Kocsist beszámoltató fb-ülés

Továbbra sem világos, hogy milyen szerepet játszott Kocsis István BKV-vezér a Magyar Villamos Művek (MVM) horvátországi szállodabotrányában, mivel az általa bemutatott, "tisztázó iratnak" szánt okmányok szakértők szerint tisztázásra alkalmatlanok. Az MVM egykori vezérét a jelenleg általa vezetett BKV felügyelőbizottsága sem szorongatta meg, éppen ellenkezőleg: a jegyzőkönyv tanúsága szerint az fb-tagok hímes tojásként bántak vele.

MTI Itthon

BKV: fénymásoló-ügy és Kocsis végkielégítése

A Magyar Nemzet hétfőn arról ír, 19,2 millió forintot költött el 2007-ben a BKV a saját fénymásoló-állományának teljes felmérésére. "Még meggondolja", lemond-e a neki járó, 43 millió forintos végkielégítésről Kocsis István, a BKV vezérigazgatója - állt a Népszava pénteki interjújában.

MTI Itthon

Horváth Csaba mégis átveszi a BKV-t

Lezárult a koalíciós vita, létrejött a megegyezés a fővárosi MSZP és az SZDSZ között a BKV felügyeletével összefüggő kérdésekben, így hétfőtől ismét főpolgármester-helyettesként dolgozik Hagyó Miklós és Horváth Csaba - ismertette a szombati koalíciós egyeztetés eredményét Demszky Gábor főpolgármester és Burány Sándor az MSZP budapesti elnöke újságírók előtt.

MTI/hvg.hu Itthon

Vizsgálnák a BKV tanácsadói szerződéseit

Részben a hvg.hu-n megjelent cikk miatt kezdeményezi a BKV elmúlt félévben kötött tanácsadói szerződéseinek vizsgálatát a cég felügyelőbizottsága (fb) következő ülésén Vitézy Dávid, a testület fideszes delegáltja – jelentette be ő maga kedden.

hvg.hu Itthon

Kamu kommunikációs tanácsok a BKV-nek?

Egy cég 50 millióért, óránként 20 ezer forintért adott kissé banális kommunikációs tanácsok a BKV-nak - állítja hétfői számában a Blikk.