szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több mint egymillió forintot csalt ki egy jóhiszemű, segítőkész 83 éves szolnoki asszonytól egy nő arra hivatkozva, hogy közlekedési balesetet szenvedett ismerősét helikopterrel szeretné elszállíttatni - közölte a rendőrség szerdán.

A sértettet azzal nyugtatta meg, hogy cserében ott hagy nála egy táskát, amelyben elmondása szerint több millió forint értékű valuta van - mondta a hétfőn történt eset részleteiről a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.  

Az idős asszony átadta a kért összeget - 1,1 millió forintot - a számára idegen nőnek, aki a pénzzel eltávozott. Később kinyitotta a táskát, de miután abban csak papírokat talált, a rendőrséghez fordult - tette hozzá Szabó Zita százados.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csikász Brigitta Itthon

Dés László: „Dermesztő volt, ahogy anyámat átverték”

Időseket fosztogató csaló áldozata lett nemrég a fővárosban egy édesanya, akitől telefonon csaltak ki 500 ezer forintot, azzal, hogy „fiának kell sürgősen a pénz és érte küldenek”. Egy másik telefonos trükkel 30 millió forintot szereztek egy pénzintézetből: elhitették az alkalmazottal, hogy hamis pénz került a bankfiókba, s ezért a bankjegyeket meg kell vizsgálni. A bűnmegelőzési szakember szerint a bűnözők a régi fogásokat variálják, az áldozatok hiszékenységét és óvatlanságát használják ki.

Nyáron rendeznék meg az Ünnepi Könyvhetet, ősszel a Könyvfesztivált

Nyáron rendeznék meg az Ünnepi Könyvhetet, ősszel a Könyvfesztivált

Radar360: Biden rendeleteket hozott a járvány megfékezésére

Radar360: Biden rendeleteket hozott a járvány megfékezésére

Kikapott a görögöktől a magyar női vízilabda-válogatott

Kikapott a görögöktől a magyar női vízilabda-válogatott