szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közösségi közlekedés átalakításával párhuzamosan személyi döntések is aktuálissá válnak MÁV-nál, a közeljövőben leválthatják Heinczinger Istvánt, a MÁV Zrt. vezérigazgatóját - értesült kormányzati forrásból az MTI.

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium kommunikációs osztálya az MTI megkeresésére annyit közölt, hogy a vállalati struktúra várható átalakítása nyomán "további személyi változások is indokolttá válhatnak". A kommunikációs osztály kitért arra, hogy a helyközi közösségi közlekedés átalakításának meghatározó eleme az érintett vállalatok működési, méret- és eszközhatékonyságának javítása, finanszírozási helyzetének rendezése; e tervek sikeres végrehajtásának esélyeit növeli, ha a közlekedési cégek munkáját hiteles, a változások mellett elkötelezett menedzsmentek irányítják. Andrási Miklós MÁV elnök-vezérigazgatói kinevezése mellett további személyi változások is várhatók - tették hozzá.

A távozó Heinczinger Istvánt előtt két lehetőség áll  -- tudta meg a hvg.hu. Folytathatja vasútas pályafutását a GYSEV-nél, de lehet a a Déli Áramlat magyarországi koordinátora is. Döntés még nincs.VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!