szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az igazságügyi tárcához fordul Mohács képviselő-testülete, mert megelégelte, hogy egy demonstráló minden városi ünnepséget megzavar - írta kedden az Új Dunántúli Napló.

A képviselők Németh Imre magatartását kifogásolják, aki azt követően, hogy Mohácson a tervekkel ellentétben nem állítottak Trianon-emlékművet, minden városi ünnepen tüntet. A férfi a közgyűlés ülésein is rendre megjelenik, kifeszít egy Csalás történt a városházán? feliratú drapériát, s elégedetlenségét füttyel is kifejezi.

Szekó József, a Duna-parti város polgármestere szerint több vizsgálat végeredménye is bizonyítja: nem történt törvénytelenség az emlékmű kapcsán. Úgy vélte, a több éve folyó cirkusz már komikus és szomorú is egyben, az igazságszolgáltatás ugyanis nem képes megvédeni a jóérzésű többség jogát a békés gyülekezéshez.

A testület kifogásolja a rendőrség munkáját, mert a képviselők megítélése alapján "egy személy nem tud gyülekezni", ezért Németh Imre magatartása nem minősül a gyülekezési jog gyakorlásának. Garamvári Gábor, Mohács rendőrkapitánya ugyanakkor azt hangsúlyozta: a rendőrség a jogszabályokat betartva jár el, a véleménynyilvánítás alapjog, amelyet korlátozni csak kivételes esetekben lehet.

A lap megkereste Németh Imrét is, aki írásban adott válaszában kikötötte, annak rövidítéséhez nem járul hozzá. A baranyai napilap terjedelmi okokra hivatkozva nem közölte azt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szputnyikos vagy Astrás vagy? Közös identitások alakulnak az oltások alapján

Szputnyikos vagy Astrás vagy? Közös identitások alakulnak az oltások alapján

Csapágygolyók ömlöttek a 86-os útra, a teherautós elhajtott a helyszínről

Csapágygolyók ömlöttek a 86-os útra, a teherautós elhajtott a helyszínről

Hadházy: Orbán Viktor hazudik az iskolanyitásról

Hadházy: Orbán Viktor hazudik az iskolanyitásról