szerző:
MTI

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) ismét eljár a RiseFM rádió ellen, mivel az a Citadellán érvényes rádióengedéllyel nem rendelkezik, s meg kell szüntetnie a sugárzást; a hatóság ugyanakkor megkezdte a Fővárosi Bíróság döntésének végrehajtását, s visszavonja a Száva utcában működő PontFM rádió rádióengedélyét.

Az NHH keddi közleménye szerint ez utóbbi rádióengedély visszavonásának jogerőssé válását követően a hatóság gondoskodik arról, hogy a PontFM rádió a Száva utcából tovább ne sugározzon a 88,1 megahertzes frekvencián. Az NHH kedden megállapította, hogy a 88,1 frekvencián két adó sugároz, a RiseFM néven ismert a Citadelláról, a PontFM néven ismert pedig a Száva utcából.
   
Az NHH a 88,1 frekvencián annak a rádiónak sugárzását tudja biztosítani, amely hatályos bírósági döntéssel tudja igazolni, hogy arra jogosultsággal rendelkezik társaságjogi és egyéb szempontból. Mindez azért alakult így, mert a Fővárosi Bíróság végzésében az ügyben új eljárásra kötelezte az NHH-t.
   
Az ügy előzményeként augusztus végén az NHH megszüntette a RiseFM rádió budapesti citadellai adását azért, mert korábbi jogerős határozatában úgy ítélte meg, hogy a sugárzás a Rádió Infórum Kft.-t, azaz a PontFM-et illeti meg. Augusztus második felében a budapesti 88.1 frekvencián két adó szólt, a Rádió Infórum Kft. által működtetett PontFM és a RiseFM, ám engedélye csak az előbbinek volt.
   
A Rónai Egon és az EGOPRESS Kulturális Szolgáltató Kft. tulajdonában lévő Rádió Infórum Kft.-t (PontFM), mint a 88,1-es frekvencián műsort közvetíteni és készíteni jogosult céget tavaly év végén adták el tulajdonosai a RiseFM Kft.-nek. Később a felek között jogvita alakult ki, aminek végén a korábbi eladók, élve visszavásárlási jogukkal, visszavették a céget. Ezt a fővárosi Cégbíróság május közepén jogerősen be is jegyezte, s ezzel a RiseFM tulajdonosai elvesztették a jogukat a megvásárolt cég és a frekvenciahasználat felett.
   
Ezt azonban a RiseFM vitatja, s a bíróságon nemcsak az NHH másodfokú határozatát támadta meg, hanem a tulajdonjogot is.
   
Az ügy megnyugtató lezárása érdekében kedden az NHH azt közölte, hogy a 88,1 frekvencián annak a rádiónak sugárzását tudja biztosítani, amely hatályos bírósági döntéssel tudja igazolni, hogy arra jogosultsággal rendelkezik társaságjogi és egyéb szempontból. 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Kult

Elnémult a Rise FM

Megszüntette csütörtökön délelőtt az Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) a Rise FM rádió budapesti citadellai adását - értesült az MTI. Márton György, az NHH szóvivője az értesülést megerősítette.

MTI Kult

Rendőri segítség kell a Rise FM rádió bezárásához

A Nemzeti Hírközlés Hatóság napokon belül kéri a rendőrség segítségét ahhoz, hogy az engedéllyel nem rendelkező Rise FM rádió adását beszüntettethesse a budapesti Citadelláról - mondta Márton György, a hatóság szóvivője hétfőn.

Jön az orosz vezetésű bank, és Orbánék már készülnek belépni egy másik hasonló szervezetbe

Jön az orosz vezetésű bank, és Orbánék már készülnek belépni egy másik hasonló szervezetbe

Matolcsy fia Porschékat gyűjt

Matolcsy fia Porschékat gyűjt

Fél lábbal a BL négyes döntőjében a Veszprém

Fél lábbal a BL négyes döntőjében a Veszprém

Nagy bejelentésre készül a 25. James Bond-film stábja

Nagy bejelentésre készül a 25. James Bond-film stábja

Csütörtökön rendezik Putyin és Kim Dzsong Un első csúcstalálkozóját

Csütörtökön rendezik Putyin és Kim Dzsong Un első csúcstalálkozóját

Ki a jobb fotós: Katalin hercegnő vagy Harry herceg?

Ki a jobb fotós: Katalin hercegnő vagy Harry herceg?