szerző:
hvg.hu

Két kerületben is ma jár le a Centrum Parkoló Kft.-vel a fizetőparkolás üzemeltetésére korábban tíz évre kötött szerződés, a Fővárosi Önkormányzat a saját tulajdonában lévő Parking Kft-t indítaná a fizetőparkolás működtetésére - közölte a csütörtöki Népszabadság.

A fővárosi fizetőparkolásban eddig gyakorlatilag versenytárs nélküli magáncég, a Centrum Parkoló Kft. versenytársat kaphat - írja csütörtöki lapszámában a Népszabadság. A főváros arra készül, hogy egyik, parkolással foglalkozó társaságát (a mélygarázsokkal és kamionok behajtási engedélyei kiadásával foglalkozó Parking Kft.-t, vagy a két önkormányzati parkolási társulást, a Nagykörúton, az Andrássy úton és az Újlipótvárosban dolgozó BÖPT-öt vagy az V. kerületben tevékenykedő FKPT-t) közszolgáltató céggé minősítse. Ehhez az alapító okiratot kell módosítani, s ennek révén az adott cég közbeszerzési eljárás lefolytatása nélkül, közvetlen szerződés alapján vehetné át a fizetőparkolás működtetését.

A VII. kerületben arról döntöttek a héten, hogy ideiglenesen meghosszabbítják a kerület Centrummal kötött, most lejárt szerződést, mivel a fizetőparkolást valahogyan üzemeltetni kell. Várhatóan a korábban kiírt, a Centrum körüli korrupciós ügyek miatt lefújt parkolási tender eredményének megszületéséig maradnak szerződésben a céggel. Hasonlót tervez a VI. és a VIII. kerület önkormányzata is a napilap beszámolója szerint. Kocsis Máté józsefvárosi alpolgármester egy hónappal ezelőtt már közölte, hogy azt szeretné, hogy a kerület ne hosszabbítsa meg a a kerékbilincselési feladatokra kötött szerződést a Centrum Parkoló Kft-vel.

A Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési tanácsnoka, Lakos Imre a hét elején elképesztőnek és döbbenetesnek nevezte,  hogy a korrupciógyanús ügyek és a kerékbilincselési problémák idején a budapesti belső kerületek pályáztatás nélkül ismét a Centrum Kft.-re bízzák a parkolási feladatokat. Lakos érthetetlennek tartja, hogy miközben régóta tudott az, lejár a VI., a VII. és a VIII. kerülettel a Centrum Kft. szerződése, az önkormányzatok mégsem léptek időben.

A szabad demokrata politikus - utalva arra, hogy jogilag kétségesnek tűnik a kerületek eljárása - kiemelte: teljes káosz várható a parkolás területén. A Közbeszerzési Döntőbizottság ugyanis felfüggesztette az ez ügyben kiírt tendereket. Lakos Imre, aki egyben a főváros városüzemeltetési bizottságának az elnöke is, hangsúlyozta: a szerződések lejárta jó apropót jelenthetne arra, hogy lépéseket tegyenek az egységes fővárosi parkolási rendszer kialakítása felé.
 
Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője szerdai sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az MSZP és a Fidesz parlamenti mulasztásának köszönhető az, hogy a VI., VII., és a VIII. kerületben pályáztatás nélkül továbbra is pénzt szedhet a Centrum Parkoló Kft. Az MDF felszólítja az országgyűlési frakcióval rendelkező pártokat, hogy támogassák a parlamenti vizsgálóbizottság felállítását a Centrum Parkoló Kft. ügyében.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Gyanúsítotti kihallgatás a Centrumos D. Gábor ellen

Gyanúsítottként hallgatta ki a Budapesti Nyomozó Ügyészség a Centrum Kft. ügyvezetőjének helyettesét a terézvárosi kerékbilincselési ügyben - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn. Dudás Gábor - a közleményben csak "D. Gábornak" nevezik - augusztus 10-én reggel 8 órakor 215 ezer forintot adott át a Centrum Parkoló Kft. székhelyén a terézvárosi közterület-felügyelet vezetőjének, hogy a munkatársait még több bilincs elhelyezésére ösztönözzék.

MTI Itthon

Centrum-botrány: előzetesben a megvesztegetett közterületis

Előzetes letartóztatásba helyezte szerdán a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) Farkas Kálmánt, a terézvárosi közterület-felügyelet vezetőjét, akit az ügyészség azzal gyanúsít, hogy pénzt fogadott el azért, hogy a közterület-felügyelők minél több autóra tegyenek kerékbilincset.

Vélemény

Dezertált pártkatonák zabrálnak és szabotálnak

Korrupcióbűzös ügyei mindegyik szekértábornak, közéleti oldalnak vannak és lesznek. De a párt-és tömegbázissal, politikai-szakmai jövőképpel rendelkező hatalmasság úgy nyúl a közösbe, hogy holnap és holnapután is legyen miből lopni. Egy hiteltelenség-rekordokat döntögető, önmagát túlélni akaró vezetés jövőtlen pártkatonája erre már nincs tekintettel. Ő már csak önmagára van tekintettel. Akár a győzelemre eleve esélytelen, vert hadsereg dezertált, fosztogató katonája

Itthon

Parkolási korrupció a Terézvárosban

Eddig három gyanúsítottja van a Centrum Parkoló Kft. és a VI. kerületi közterület-felügyelők kerékbilincseléssel kapcsolatos vesztegetési ügyének, amely milliárdos üzleti érdekeket érinthet. Az ügyben számos megválaszolatlan kérdés van. Például nem tudni, miért vártak az ügyészek egy hetet az első centrumos gyanúsítással, a megvesztegetett közterületist pedig miért az utcán és nem a Centrum irodájában vették őrizetbe.

hvg.hu Itthon

Józsefváros is szabadulna a Centrum Kft. bilincseitől

Kocsis Máté józsefvárosi alpolgármester nem hosszabbítaná meg a Centrum Parkoló Kft-vel a kerületi kerékbilincselési feladatokra kötött szerződést, helyette a kerület szedné be a tiltott helyen parkolásért fizetendő büntetést. A politikus szerint ezzel kiszűrnék a pénzügyi visszaélést.

Egry Gábor: Végre egy irredenta emlékmű?

Egry Gábor: Végre egy irredenta emlékmű?

13 millió euróra büntették az erdőtűz okozóit

13 millió euróra büntették az erdőtűz okozóit

Átalakítja műsorrendjét az RTL

Átalakítja műsorrendjét az RTL

A Mueller-jelentés után zuhan Trump népszerűsége

A Mueller-jelentés után zuhan Trump népszerűsége

Halálos helikopterbaleset

Halálos helikopterbaleset

Kiderült, mire költenek sok pénzt a mobilosok

Kiderült, mire költenek sok pénzt a mobilosok