szerző:
hvg.hu

Sándor Klára - aki a Szabadelvű Polgári Egyesület (SZPE) ügyvezető elnöke - az ATV Egyenes beszéd című műsorában szerdán este jelentette be döntését, hozzátéve: a kilépéséről szóló levelet kedden írta meg.

A hvg.hu kedden írta meg, hogy Magyar Bálint kilépett az SZDSZ-ből, s hamarosan Sándor Klára is követi, a párt parlamenti frakciójának azonban mindkét politikus tagja kíván maradni.

Fodor Gábor, a szabad demokraták volt elnöke vasárnap az MTI-nek arról szólva, mit szól ahhoz, hogy több egykori szabad demokrata is új szervezetekben gondolkozik, kifejtette: szerinte mindenki azt szervez és olyan politikai formációt hoz létre, amilyet akar, de számára politikailag és erkölcsileg vállalhatatlan, ha eközben az illető nem mond le a mandátumáról, és "úgy szervezkedik az ellen a párt ellen, amelynek a színeiben a parlamentben ül."

Sándor Klára erra a hvg-hu.nak kedden azt mondta: semmi kivetnivalót nem lát döntésében, nem érdekli Fodor véleménye, ráadásul azért sem látja indokoltnak lemondását, mert egyéni képviselőként jutott az Országgyűlésbe

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Itthon

Mozgolódás az SZDSZ-ben: Magyar Bálint egyesületet alapít

E percben tartják alakuló ülésüket egy pesti étteremben azok a liberálisok, akik egy új szervezetet kívánnak létrehozni, mert nincsenek megelégedve a Retkes Attila vezette "új" SZDSZ irányvonalával - tudta meg a hvg.hu. A találkozó kezdeményezője Magyar Bálint volt.

Vélemény

Fodor: „nagy változások lesznek a magyar politikai struktúrában”

Az SZDSZ volt elnöke, egy héttel ezelőtt még országgyűlési képviselője szerint elfogadhatatlan, hogy Magyar Bálint – Fodor Gábor egykori utódja a Horn-kormány művelődési és közoktatási miniszteri tárcájának élén – a Szabadelvű Polgári Egyesület spiritusz rektoraként nem mond le képviselői mandátumáról. A politikus szerint az egész magyar közélet, „beleértve a volt kormánykoalíciót és pártjait”, iszonyatos mértékben tönkreteszi az, ami történik az országban.

Itthon

Megalakult az SZDSZ ellenpártja – egyelőre egyesületként

Hétfőn a terézvárosi Vam Design pincehelyiségében új, szabadelvű szervezet alakult Szabadelvű Polgári Egyesület néven. Az alapítók között van az SZDSZ parlamenti frakciójának jó néhány tagja. Ők parlamenti tisztségeiket veszítették volna el, Kóka János frakcióbeli többségét, ha pártként szerveződnek – mutatott rá SZDSZ-es forrásunk.

hvg.hu Itthon

Ungár Klára új pártot alapít, válaszokat és antirasszizmust ígér

Ungár Klára pártot alapít. A politikus júniusban lépett ki az SZDSZ-ből, augusztusban pedig az OEP főigazgató-helyettesi posztjáról is távozott – pedig ezt a tisztséget 2010-ig tervezte betölteni. Most antirasszista, baloldali pártban gondolkodik, egyelőre nem tudni, kikkel.

hvg.hu Itthon

Már nem tagja az SZDSZ-nek Ungár Klára sem

Bár már több mint fél éve nem volt aktív az SZDSZ-ben Ungár Klára, egy hónapja formálisan is kilépett a pártból - tudta meg a hvg.hu. Egy másik alapító, Konrád György is távozott az SZDSZ-ből, akinek bejelentését követően hétfőn este további tucatnyi szabaddemokrata jelezte közös levélben kilépését.

Borúra derű: egy szlovén politikus szájharmonikával szórakoztatta az EP-képviselőket

Borúra derű: egy szlovén politikus szájharmonikával szórakoztatta az EP-képviselőket

Androidos? Problémás alkalmazásokra bukkantak, az egyik a netet és az aksit is szívta

Androidos? Problémás alkalmazásokra bukkantak, az egyik a netet és az aksit is szívta

Az sem gond, ha eltörjük a bordáját

Az sem gond, ha eltörjük a bordáját

Kizuhant az erkély üvegtáblája egy pécsi tízemeletesből

Kizuhant az erkély üvegtáblája egy pécsi tízemeletesből

Mindent felforgat az Ajax BL-elődöntője

Mindent felforgat az Ajax BL-elődöntője

Bezár a miskolci gyermekváros is, még nem tudni, hova kerülnek a gyerekek

Bezár a miskolci gyermekváros is, még nem tudni, hova kerülnek a gyerekek