szerző:
MTI

Rabin László (SZDSZ) alpolgármester sürgősségi előterjesztése alapján mégis napirendre vette csütörtöki ülésén a VI. kerületi képviselő-testület a helyi csendrendelet módosítását – közölte az önkormányzattól.

Az önkormányzat honlapján fellelhető dokumentum szerint Rabin László azt szeretné elérni, hogy a képviselő-testület helyezze hatályon kívül a csendrendeletet, s a polgármester kezdjen tárgyalásokat a rendőrséggel, a közterület-felügyelettel, a polgárőrséggel és az érintett vendéglátósokkal. Erre az alpolgármester szerint azért van szükség, mert a szeptember eleje óta érvényben lévő rendelet nem oldotta meg azokat a problémákat, amiért megalkották.

Így továbbra is sérül a helyiek nyugalomhoz való joga a 22 óra után tapasztalható rendbontások, köztéri italozás és hangoskodás miatt. A képviselő-testület 37. pontként tárgyalja az előterjesztést. Előzőleg azt mondták, hogy egyelőre folynak az egyeztetések a polgármester és a civilek között, s csak ezek lezárulta után, októberben veszik napirendre az ügyet.

A hét elején mintegy háromszáz ember gyűlt össze Budapesten, a VI. kerületi önkormányzat Eötvös utcai épülete előtt, hogy a helyi csendrendelet ellen tiltakozzon; a szervezők egy petíciót is bejuttattak az épületbe.

A takarodo.com által szervezett demonstráción átadott petíció szövege szerint a civilek azt kérik az önkormányzattól, hogy vonja vissza azt a rendeletet, amelynek értelmében a helyi vendéglők este 22 óra után nem, vagy csak engedéllyel tarthatnak nyitva. A civilek szerint a rendelet ellehetetleníti a vendéglők és az üzletek működését, ezzel anyagi kárt okozva a kerületnek is.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Vendéglők a csendrendeletre: nem zárunk be!

A kedden hatályba lépett "csendrendelet" ellenére nem zárnak be este 22 óra után a VI. kerületi vendéglők és szórakozóhelyek - közölte az üzemeltetőket tömörítő Vendéglátóipari és Kereskedelmi Üzletek Érdekvédelmi Egyesülete az MTI-vel.

MTI Itthon

Marad a terézvárosi csendrendelet

Jogtechnikai okra hivatkozva nem függesztette fel a terézvárosi szórakozóhelyek nyitva tartását szabályozó rendeletet az önkormányzat képviselő-testülete - mondta Koltay András, a Broadway Egyesület jogi képviselője. Aki nem kapott engedélyt, annak este 10-kor be kell zárnia, éjjel 1-kor pedig mindenkinek.

MTI Itthon

Nem módosítják a terézvárosi csendrendeletet

Egyelőre nem módosítja a VI. kerületi képviselő-testület a szeptember elején életbe lépett helyi csendrendeletet, pedig több civil szervezet is azt akarta elérni, hogy a csütörtöki testületi ülésen változtassák meg a szabályozást.

Vélemény

Ellenvélemény: Nem ördögtől való a terézvárosi csendrendelet

Nem kis értetlenséggel figyeljük a terézvárosi záróra-rendelet körül kialakuló vitát. Jelenleg a magyar közélet legfontosabb kérdése valószínűleg az, hogy szabad lesz‑e a novemberi zuhogó esőben, éjszaka, teraszon poharazgatni a Terézvárosban? S hogy e jogát a köz érvényesítse, kész az utcára is vonulni. Kocsmárosok és éjjeli bohémok, szent szövetségben a gonosz polgármester, s az értetlen lakosok ellen.

MTI Gazdaság

BKIK: alkotmányellenes a terézvárosi csendrendelet

Alkotmányellenesnek tartja a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) a szeptember elsején hatályba lépett terézvárosi csendrendeletet, ezért az érdekképviselet pénteken az Alkotmánybírósághoz fordult a rendelkezés megszüntetése érdekében – közölte a kamara osztályvezetője.

MTI Itthon

Ma lép hatályba a terézvárosi "csendrendelet"

Ma lép hatályba a sokat vitatott "csendrendelet" a fővárosi VI. kerületében; a terézvárosi szabály értelmében este 10 és reggel 6 óra között nem tarthatnak nyitva a kerületi szórakozóhelyek.

MTI Itthon

Tüntettek a terézvárosi csendrendelet ellen

Mintegy háromszáz ember gyűlt össze Budapesten, a VI. kerületi önkormányzat Eötvös utcai épülete előtt hétfő délután, hogy a helyi csendrendelet ellen tiltakozzon; a szervezők egy petíciót is bejuttattak az épületbe.

Rengést észlelt a Marson az Insight űrszonda

Rengést észlelt a Marson az Insight űrszonda

Ezért nem tudunk elszabadulni a sorozatoktól

Ezért nem tudunk elszabadulni a sorozatoktól

Beszállt Kiss Tibiék mellé Lajkó Félix (videó)

Beszállt Kiss Tibiék mellé Lajkó Félix (videó)

Visszatért a börtönbe egy szökött elítélt Ausztriában, mert megunta az örökös nyaralást

Visszatért a börtönbe egy szökött elítélt Ausztriában, mert megunta az örökös nyaralást

Szijjártó Péter az EU-nak: Több tiszteletet a törököknek!

Szijjártó Péter az EU-nak: Több tiszteletet a törököknek!

33 214 milliárd forintnyi összeget költ el a Samsung, hogy övék legyen a világ legjobb processzora

33 214 milliárd forintnyi összeget költ el a Samsung, hogy övék legyen a világ legjobb processzora