szerző:
MTI

A Nap-kelte helyett új reggeli műsorral jelentkezett a Magyar Televízió (MTV) hétfőn. A műsorban újból tiszteletét tette Semjén Zsolt.

A Ma reggel című műsor 6 óra 40-kor indult, Süveges Gergő műsorvezetésével. A köztévé pénteken sugározta utoljára a Nap-kelte című produkciót, aznap, amikor felmondta a szerződést a magazinműsort készítő társasággal. A műsorban ismét részt vett Semjén Zsolt, a KDNP elnöke is, ezzel megtörve a Fidesz és a KDNP három éve meghirdetett bojkottját.

Az MTV vasárnapi közleménye szerint a műsor a korábbi reggeli adásfolyamot is felügyelő közéleti főszerkesztőség égisze alatt készül, a stábban azonban helyet kaptak az MTV hír- és a szórakoztató főszerkesztőségének belsős munkatársai is.

A közlemény szerint a céljuk az, hogy tényszerű, sokoldalú, pártatlan és kiegyensúlyozott legyen az új reggeli adásfolyam. Bíznak abban, hogy a képernyős vitákban a kormány- és az ellenzéki oldal képviselői egyaránt részt vesznek, mert közösségi érdek, hogy az MTV teret adjon a társadalmi párbeszédnek - mutattak rá.

Megsértődtek

A hétfői műsorban szereplő Semjén Zsolt az egyházfinanszírozásról beszélt. Semjén Zsolt csaknem három évvel ezelőtt, 2006. október 10-én jelentette be a Fidesz által szervezett Kossuth téri tüntetéssorozat egyik szónokaként, hogy a Fidesz és a KDNP nem vesz részt a köztelevízió Nap-kelte című reggeli műsorában, mert - mint fogalmazott - olyan mélységbe jutott a tévé, amihez már nem tudnak asszisztálni.

Egy nappal később a KDNP elnöke közleményben fejtette ki azt a véleményét, hogy megszűnt a közszolgálati Magyar Televízió. "Ma már csak kormánytelevízióról beszélhetünk, mely ellentétes minden európai közszolgálati gyakorlattal" - fogalmazott akkor Semjén Zsolt. Havasi Bertalan, az ellenzéki párt sajtófőnöke múlt pénteken az MTI kérdésére azt mondta: a hétvégén dönti el a Fidesz, hogy ha meghívást kapnak, szerepelnek-e hétfőtől a Magyar Televízió új reggeli műsorában.

Az MTV számított a Nap-kelte korábbi felelős szerkesztőjére, de Lakat T. Károly távolmaradása miatt a Ma Reggel megbízott felelős szerkesztője Horváth Szilárd, aki az Orbán-kormány alatt a Hét és a Híradó főszerkesztője is volt.

A közéleti főszerkesztőséget vezető, a Nap-keltét is korábban felügyelő Dobos Menyhért és a megbízott felelős szerkesztő szerint a műsorban napról-napra a legfontosabb közéleti témákat dolgozzák fel rövidebb interjúkkal.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Kirúgások, drasztikus felszámolások az MTV-nél

Az úszó Európa-bajnokság és a labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogainak eladása és a vidéki tudósítói hálózat felszámolása is szerepel a Magyar Televízió (MTV) menedzsmentje által a közelmúltban készített intézkedési tervben - tudható meg a dokumentumnak az MTI birtokába jutott példányából.

MTI/hvg.hu Itthon

Az MTV azonnali hatállyal felmondta a Nap-kelte szerződését

Azonnali hatállyal felmondta a Nap-kelte című reggeli műsorát készítő társasággal kötött szerződését a Magyar Televízió (MTV) - értesült több érintettől pénteken az MTI. A köztelevízió honlapján már be is jelentette egy új reggeli műsor indítását, melynek címe: Ma reggel.

Ön mihez kezdene 215 milliárd forinttal? Ez a 24 éves fiú épp ennyit nyert a lottón

Ön mihez kezdene 215 milliárd forinttal? Ez a 24 éves fiú épp ennyit nyert a lottón

Fluor Tomi: Háromszor tiltottak le, a második után már elengeded

Fluor Tomi: Háromszor tiltottak le, a második után már elengeded

"Örülök, hogy mellrákom van" – a szűrés fontosságáról posztolt egy beteg

"Örülök, hogy mellrákom van" – a szűrés fontosságáról posztolt egy beteg

Beszállt Kiss Tibiék mellé Lajkó Félix (videó)

Beszállt Kiss Tibiék mellé Lajkó Félix (videó)

Percenként 30 focipályányi erdőt irtottak ki tavaly

Percenként 30 focipályányi erdőt irtottak ki tavaly

Hétszeresére nőtt az önkormányzatok adóssága öt év alatt

Hétszeresére nőtt az önkormányzatok adóssága öt év alatt