Tetszett a cikk?

Ezer magyar került az idén külföldön rács mögé hosszabb-rövidebb időre, többségük egy-két napon belül szabadult, jogerős büntetést külföldön 181-en töltenek börtönben - írta a Népszabadság.

Talán más tényezők mellett a gazdasági válság is közrejátszik abban, hogy az idén mintha többen próbálkoznának külföldi munkavállalással, így több a bajba került magyar állampolgár is - mondta F. Tóth Gábor, a Külügyminisztérium konzuli főosztályának munkatársa a lap szombati számában. Tájékoztatása szerint a jogerős büntetésüket töltők közül 132-en Európában ülnek, negyvenen Amerikában (harmincan Közép- és Dél-Amerikában), öten Afrikában, illetve a Közel-Keleten, hárman Ausztráliában és egy ember Ázsiában. A magyar elkövetők körében az erőszakos bűncselekmények viszonylag ritkák, annál gyakoribbak az úgynevezett vagyon elleniek, de akad prostitúció és kábítószer-csempészet is. A legsúlyosabb ítélet hét-nyolc év, amelyet rendszerint harmadolnak: a magyarok általában nem szerepelnek a külföldi államok bűnözési statisztikáiban - írta a Népszabadság

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!