szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Visszavonta a terézvárosi képviselő-testület a parkolási rendszer üzemeltetésére vonatkozó közbeszerzési eljárást pénteki rendkívüli ülésén; október végén döntenek a kérdésben - közölte az önkormányzat az MTI-vel.

Az ügy előzménye a Heti Válasz értesülései szerint az volt, hogy Közbeszerzési Döntőbizottság törvényellenesnek találta a parkolási tendert és 3 millió forint büntetést szabott ki, emellett megsemmisítette az ajánlattételi felhívásban azokat a passzusokat, amely alapján szakértők korábban jelezték: az önkormányzat vélhetően a Centrum Parkoló Kft.-re írta ki az eljárást.
   
Az önkormányzat a pénteki rendkívüli ülés után azt közölte az MTI-vel, hogy a tender kiírásakor "azt szerette volna elérni, hogy valóban tapasztalt cégre bízza a parkolást". Az előírt árbevétel és a referenciák azt biztosították volna, hogy csupán azok a cégek induljanak, amelyeknek egy több mint 6 ezer parkolóhelyes kerületi rendszer üzemeltetése sem jelent gondot.
  
A Közbeszerzési Döntőbizottság két részvételi kritérium módosításával engedélyezte a pályázat folytatását, viszont a közbeszerzési eljárásba bevont független szakértő véleménye szerint az eljárást vissza kell vonni, csupán így vállalható felelősség a döntés jogszerűségéért. A Bajor Zoltán (SZDSZ) alpolgármester által benyújtott eredeti előterjesztés javaslatait végül az SZDSZ és Fidesz képviselői szavazták meg, így az önkormányzat pénteken visszavonta pályázatát - részletezték a közleményben.
  
A parkolási rendszer üzemeltetésének kérdése a testület októberi rendes ülésén kerül ismét napirendre. A képviselők majd az elkészült szakértői anyagok alapján dönthetnek arról, hogy az önkormányzat saját céget bíz meg a feladattal, ismét kiírja az immár a Közbeszerzési Döntőbizottság által is jóváhagyott pályázatot, vagy a főváros által szorgalmazott rendszerhez csatlakozik - olvasható az önkormányzati kommünikében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mocsai Lajos: A rektori konferencia felülvizsgálja a bolognai rendszert

Mocsai Lajos: A rektori konferencia felülvizsgálja a bolognai rendszert

Újabb bírósági eljárás indul Matteo Salvini ellen

Újabb bírósági eljárás indul Matteo Salvini ellen

Ismét kitört az Etna

Ismét kitört az Etna