szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Meghalt annak a személygépkocsinak a vezetője, amely szombat déltájban egy mozdony elé hajtott Debrecen határában, a hajdúszováti vasúti-közúti átjáróban - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

A keletkezett tűz miatt a két vágányon a felsővezetéket feszültségmentesíteni kellett, és az oltás idején a vonatok ezen a szakaszon nem közlekedhettek - tájékoztatta Sigulinszki Tibor az MTI-t. A MÁV-Start vonatpótló buszokat rendelt az utasok elszállításához, várhatóan a késő délutáni, esti órákig késések lesznek ezen a vonalon - közölte a szóvivő.

Mint az MTI tudósítója beszámolt róla, a személygépkocsit a mozdony kettészakította, s hátsó felét több száz méteren át tolta maga előtt. A személygépkocsinak a mozdony által tolt fele kigyulladt, s a tűz átterjedt a mozdonyra is. Bár a tűzoltók nagy erőkkel voltak a helyszínen, a mozdony még sokáig lángolt, az oltást ugyanis csak akkor kezdhették meg, amikor áramtalanították a vasúti felső vezetéket. 
 
Egy szemtanú elmondta, hogy az előtte haladó gépkocsi megállt a vasúti átjáró előtt, majd a nyitott félkarú sorompó mellett ráhajtott a vasúti pályára, s ekkor történt a csattanás. A szemtanú pontosan emlékezett rá, hogy a félkarú sorompó nyitott volt, azt azonban nem tudta megmondani, hogy a fénysorompó fehéren vagy pirosan villogott. 

A baleset körülményeinek tisztázására együtt helyszínelnek a rendőrök és a vasúti szakemberek. Sigulinszki Tibor közleménye szerint a mozdonyvezető nem sérült meg. A MÁV az első jelentések szerint úgy tudja, hogy egy jól működő fél- és fénysorompóval védett átjáróban ütközött a mozdony (amely önmagában, szerelvény nélkül közlekedett) a személygépkocsival. 

Jelenleg a baleset miatt szünetel a forgalom a Debrecen-Hajdúszoboszló közötti pályaszakaszon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Soha nem volt még ilyen forró novemberi éjszaka Sydney-ben

Soha nem volt még ilyen forró novemberi éjszaka Sydney-ben

Több ezer PlayStation 5-öt vásárolhattak fel, hogy aztán méregdrágán eladják

Több ezer PlayStation 5-öt vásárolhattak fel, hogy aztán méregdrágán eladják

A franciák szerint az EU sorsa forog kockán a lengyelek és a magyarok miatt

A franciák szerint az EU sorsa forog kockán a lengyelek és a magyarok miatt