szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy ismeretlen több, a buszmegállók esti és éjszakai világítását szolgáló napelemeket is ellopott Ópusztaszeren, a megszerzett eszközökkel a saját tanyáját "fényárba borító" tettest azonban a polgárőrök segítségével elfogták.

N. Rácz Judit, a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének sajtóreferense szombaton az MTI-nek elmondta, az első két lopás még október közepén történt, nem sokkal azután, hogy uniós támogatással elkészültek a falu új buszmegállói, melyek esti, éjszakai világítását napelemek segítségével oldották meg.

A helyi polgárőrség szinte azonnal akcióba lépett: járőrözéseik alkalmával külön figyelmet fordítottak a napelemek felkutatására. Eközben látóterükbe került egy helybéli lakos, de gyanújukat nem tudták bizonyítani. Tovább figyelték az illetőt, majd amikor újabb két berendezésnek "kelt lába", körbejárták a feltételezett elkövető falutól távol eső tanyáját. Itt meglátták, hogy a tanyatulajdonos este napelemekkel világít, s azonnal szóltak a rendőrségnek.     Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, a napelemeket szakszerűen kiszerelő ópusztaszeri férfi ellen lopás bűntettének gyanúja alapján indított eljárást a Kisteleki Rendőrkapitányság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Díjat kapott Horvát Lili filmje Clevelandben is

Díjat kapott Horvát Lili filmje Clevelandben is

Virágokkal emlékeznek Törőcsik Marira a Nemzeti Színháznál

Virágokkal emlékeznek Törőcsik Marira a Nemzeti Színháznál

Orvosa szerint Alekszej Navalnij „bármelyik percben” meghalhat

Orvosa szerint Alekszej Navalnij „bármelyik percben” meghalhat