szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Sláger Rádió mostani frekvenciáján az FM1 konzorcium Neo FM néven indítja el rádióadóját. Az új csatorna az eddiginél igényesebb szórakoztatást ígér, s bemutatta logóját is.

November 19-én elindul az FM1 Zrt. által üzemeltetett új, országos zenei rádió, a Neo FM. "Célunk, hogy minőségében, hangvételében, műsorstruktúrájában egy új paradigma mentén létrejövő szórakoztató rádiós műfajt teremtsünk, melynek igényességi szintje felette lesz az eddig megszokottaknak" - áll abban a levélben, amelyet az FM1 konzorcium tagjaként induló Est Media Group vezetői küldtek médiapartnereiknek. 

Magyarországon az utóbbi években jelentős presztízs- és gazdasági veszteséget szenvedett el ez a médiatípus, szeretnénk, ha ez a folyamat megfordulna - írják levelükben. Azt is leszögezik, nem "ez lesz az országos radiocafé vagy az új Petőfi", s hamarosan a Neo FM zenei világát, s műsorszerkezetét is bemutatják.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szerdán a Fidesz, a KDNP és az MSZP által delegált tagok voksával határozott a két országos kereskedelmi rádió műsorszolgáltatási jogosultságának odaítéléséről. A kisebbik vételkörzetű, a lakosság 67 százalékát elérő - november 18-áig a Danubius Rádió által használt - frekvenciát az Advenio Zrt. nyerte el. A Sláger Rádió Zrt. vezérigazgatója a döntés után az MTI-vel azt közölte: az ügyben bírósághoz fordulnak. A szerdai eseményekről és annak előzményeiről bővebben itt olvashat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tízen ünnepeltek meg egy születésnapot, mindenki elkapta a koronavírust és ketten meghaltak

Tízen ünnepeltek meg egy születésnapot, mindenki elkapta a koronavírust és ketten meghaltak

Egy moszkvai gyilkosság, ami feltárja a közelmúltunk faramuci históriáit

Egy moszkvai gyilkosság, ami feltárja a közelmúltunk faramuci históriáit

Auschwitzban minden túlélő átélt valamit, amiről képtelen beszélni

Auschwitzban minden túlélő átélt valamit, amiről képtelen beszélni