szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Danubius Rádió tulajdonosai vizsgálják annak lehetőségét, hogy regionális frekvenciákon működjön tovább országos jogosultságának elvesztése után az adó - tudta meg Földes Ádám vezérigazgató. A Sláger Rádió vezérigazgatója ugyanakkor azt közölte, bírósághoz fordultak a múlt szerdai ORTT-döntés miatt.

Bírósághoz fordult a Sláger Rádiót működtető társaság az országos kereskedelmi rádiós koncessziós pályázat eredménye miatt - közölte a társaság vezérigazgatója az MTI-vel kedden. Heal Edina, aki pár órával a médiahatóság múlt heti döntéshozatala után már jelezte, hogy perelni fognak, kevéssel később kiadott közleményében tudatta: azt is kérik a Fővárosi Bíróságtól, hogy ideiglenes intézkedéssel tiltsa meg a médiahatóságnak, hogy megkösse a műsorszolgáltatási szerződést "a jogellenesen győztessé nyilvánított pályázóval".

"Elképesztőnek és törvénysértőnek" nevezte a döntést a vezérigazgató, egyben idézi a  Sláger Rádió Zrt. tulajdonosa, az Emmis Communications múlt pénteki közleményét, amely szerint a magyar médiahatóság döntése "törvénytelen, mert az ellentétes az ORTT saját pályáztatási rendjével, sérti a magyar médiatörvény előírásait, illetve az Európai Uniós jogszabályokat". (A szerdai eseményekről és annak előzményeiről bővebben itt olvashat. )

A Danubius Rádió annak lehetőségét vizsgálja, hogy országos regionális hálózatot építve működjön tovább. (Így működik például a Juventus Rádió.) Azon kívül, hogy "nem zárkóznak el" ettől a megoldástól, Földes Ádám vezérigazgató részleteket nem kívánt közölni; arról, hogy - a másik országos koncessziót elvesztő - Sláger Rádióhoz hasonlóan perre mennek-e a médiahatóság előző heti döntése miatt, annyit közölt: részleteket egy-másfél hét múlva hoznak nyilvánosságra.
   
Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) múlt szerdán, a Fidesz, a KDNP és az MSZP által delegált tagok voksával határozott a két országos kereskedelmi rádió műsorszolgáltatási jogosultságának odaítéléséről; a döntést egyhangúlag hozták meg.     A kisebbik vételkörzetű, a lakosság 67 százalékát elérő - november 18-áig a Danubius Rádió által használt - jogosultságot az Advenio Zrt., a nagyobbik, 81 százalékos lefedettséget biztosító, most a Sláger Rádió adását továbbító hullámsávot pedig az FM1 konzorcium nyerte el hét évre.
   
Az új adók elindulása után országos jogosultsága elvesztésével sem a Slágernek, sem a Danubiusnak nem kell megfelelnie azon médiatörvényi kitételnek, amely tiltja, hogy további frekvenciát szerezzenek meg. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hiába a szigorú korlátozások, Szlovéniában nem lassul a járvány terjedése

Hiába a szigorú korlátozások, Szlovéniában nem lassul a járvány terjedése

Szijjártó: Budapesten lesz a Diligent új termékfejlesztő központja

Szijjártó: Budapesten lesz a Diligent új termékfejlesztő központja

Megtalálták a galaxis maradványait, ami összeütközött a Tejútrendszerrel

Megtalálták a galaxis maradványait, ami összeütközött a Tejútrendszerrel