szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rendőr akadályozta meg egy bankjegykiadó automata ellopását csütörtök hajnalban Dunavecsén. Egy másik településen, Dunaújvárosban viszont kiszakítottak a helyéről és elvittek egy bankjegykiadó automatát péntekre virradóra.

A tettesek egy terepjáróra akasztott drótkötéllel kiszakították a helyéből Dunavecsén a Fő utcában lévő bank előterében lévő automatát és éppen az 51-es főút irányába vontatták, amikor a szolgálatban lévő járőr üldözőbe vette őket. Közben az ATM-et vontató drótkötél elszakadt, így az elkövetők az automatát hátrahagyva elmenekültek - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Mihályné Bornemisza Eleonóra hozzátette: a rendőrnek fel kellett hagynia az üldözéssel, mivel az elkövetők szögből készült tüskéket dobáltak ki, s azok a szolgálati gépkocsi kerekét használhatatlanná tették. A terepjáró ezután átment a Dunavecsét és Dunaújvárost összekötő Pentele hídon és az M6-os autópálya lehajtójánál kigyulladt. A lopással veszélyeztetett érték több millió forint volt, míg a rongálással okozott kár meghaladja az ötmillió forintot.

Fejér-megyében a tettesek sikerrel jártak: egy világos színű személyautóval szakították ki a helyéről a Dózsa György úti pénzintézet előterében található ATM-et és eltűntek vele. Németh-Kész Mónika rendőr százados a részletekről a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem adott információt. A szóvivő annyit közölt, hogy a bűncselekménnyel kapcsolatos intézkedések folyamatban vannak, a büntetőeljárást a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya folytatja le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Apple lecseréli az iPhone-ok képernyőjét – és jó eséllyel mindenki más megy majd utána

Az Apple lecseréli az iPhone-ok képernyőjét – és jó eséllyel mindenki más megy majd utána

A műtüdőre kerülő covidosok háromnegyedét meg tudják menteni Bécsben

A műtüdőre kerülő covidosok háromnegyedét meg tudják menteni Bécsben

Csütörtökön ingyen utazhatnak a BKK-járatokon az autósok

Csütörtökön ingyen utazhatnak a BKK-járatokon az autósok