szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem hibázott, jóhiszeműen járt el a XVIII. kerületi önkormányzat, amikor a bordélyházként elhíresült Szac Hotel üzemeltetését átadta magánkézbe – mondta Mester László (MSZP), a kerület polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján a belső vizsgálat lezárulta után.

A polgármester elmondta, hogy a belső vizsgálat szerint a Bodnársport Kft.-vel megkötött támogatási szerződés nem ütközik a személyi összeférhetetlenségre vonatkozó előírásokba. A szállodát azóta - a képviselő-testület döntése értelmében – egy másik üzemeltetőnek adták át. Az új üzemeltető kiárusítja a hotel bútorait, a befolyt összeget pedig jótékonysági célra fordítják – mondta Mester László. A hotelt november 1-jétől a Bókay Kert Szabadidő és Közművelődési Nonprofit Kft. üzemelteti.

A kiárusításból befolyt összeget a téli időszakban a rászorulók, hajléktalanok étkezésére fordítják majd. A polgármester közlése szerint mintegy 12 millió forintos felújítás kezdődik a létesítményben, aminek során felújítják a tetőt, új szigetelést kap, nyílászárókat cserélnek és festenek.   

A Hír TV októberi, adásba került felvételei szerint a XVIII. kerület tulajdonában lévő, az önkormányzat által anyagilag támogatott sportszállóban bordélyház működött. Két helyi fideszes képviselő akkori információi szerint az önkormányzati tulajdonú Sport Club 11 szobás hoteljét teljes egészében a Bodnársport Kft. üzemeltette. A tavasszal alapított cég többségi tulajdonosa pedig az a Bodnár János, aki korábban MSZP-s alpolgármester volt a XVIII. kerületben.

Bodnár János tagadta, hogy tiltott kéjelgés folyna a szállóban. Szaniszló Sándor, a kerület MSZP-s alpolgármestere azt fűzte hozzá az ügyhöz, hogy óriási botrány lenne, ha egy önkormányzati intézményben ilyesmi előfordulhatna. Az ügyben a BRFK nyomozást indított.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megvannak az ötös lottó nyerőszámai

Megvannak az ötös lottó nyerőszámai

Kétséges Harry részvétele Fülöp herceg temetésén

Kétséges Harry részvétele Fülöp herceg temetésén

Elhunyt 206 koronavírus-fertőzött, a beoltottak száma 2,83 millió

Elhunyt 206 koronavírus-fertőzött, a beoltottak száma 2,83 millió