szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rendszeresek a négyszemközti találkozók Bajnai Gordon jelenlegi és Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök között, legutóbb otthonában látogatta meg késő este Bajnai Gyurcsányt - írja a Blikk. A kormányszóvivő megerősítette a találkozások tényét.

Gyurcsány néhány hete a Szemlőhegyi úton lévő házában fogadta Bajnait. Késő este, munka után látogatta meg elődjét a jelenlegi kormányfő, és órákig tárgyaltak négyszemközt egymással - olvasható a Blikkben.

Szollár Domokos kormányszóvivő megerősítette, hogy a két politikus rendszeresen találkozik. Szollár szerint az elmúlt fél évben háromszor volt hosszabb, négyszemközti beszélgetés közöttük, és legutóbb tényleg Gyurcsány házában találkoztak, mert Bajnai sokáig dolgozott, és ilyen késői időpontban már nem akarta "berángatni" elődjét a parlamentbe. A kormányszóvivő szerint ezeket a találkozókat mindig Bajnai kezdeményezi, és külpolitikáról és nemzetközi ügyekről szoktak beszélgetni. Szollár szerint ezeken a területeken nagyon fontos a folytonosság. A kormányszóvivő hozzátette, hogy Bajnai Medgyessy Péter és Boross Péter korábbi miniszterelnökökkel is rendszeresen konzultál hasonló ügyekben.

Az ellenzéki párt frakcióigazgatójának szombaton eljuttatott közleménye szerint Gyurcsány Ferencnek és Bajnai Gordonnak azonnal választ kell adnia arra, hogy miért és miről tárgyalnak titokban, a nyilvánosságot megkerülve, órákon át. Répássy Róbert szerint válaszolniuk kell arra, miért hazudták azt, hogy Gyurcsány Ferenc a háttérbe vonult, és nem kíván részt venni a politikában. Az emberek azt is szeretnék tudni, hogy "milyen gyakran rendeli magához Gyurcsány Ferenc az Apró-villába bábját, Bajnai Gordont, hogy ellássa utasításokkal"? - áll az ellenzéki politikus közleményében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rajta van a titkosszolgálat a keményvonalas oltáselleneseken

Rajta van a titkosszolgálat a keményvonalas oltáselleneseken

A kormány titkolná, mire ad magának 1700 milliárd forintos játékteret a módosított büdzsében

A kormány titkolná, mire ad magának 1700 milliárd forintos játékteret a módosított büdzsében

Hétfőtől ismét lehet menni gyógykezelésre négy budapesti fürdőbe

Hétfőtől ismét lehet menni gyógykezelésre négy budapesti fürdőbe