szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dávid Ibolya szerint nem fatális félreértés, hanem fatális félrevezetés és fordulat történt az UD Zrt.-ügy legutóbbi bírósági tárgyalásán. Az MDF közleménye szerint egy csatolt bizonyíték alapján Tombor András valóban be akart avatkozni a párt belügyeibe.

Az MDF elnökének MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye azt tartalmazza, hogy Tóth János, az UD Zrt. vezetője a keddi bírósági tárgyaláson elhangzott állítása szerint félretájékoztatta, becsapta Csányi Sándort. Részinformációk alapján nagyzolt, amikor a senki által sem cáfolt telefonbeszélgetésben azt mondta: azt szeretnék "ha dolgoznánk az MDF-re, a Dávid Ibolyára, keresnénk rá terhelőket, merthogy ott van valami belső hatalmi váltás szándék előkészítve".

"Senki sem gondolhatja komolyan, hogy az OTP Bank számára őrző-védő feladatokat ellátó cég vezetője egyszerűen megvezette Csányi Sándort. Senki sem gondolhatja komolyan, hogy egy információszerzésre és magánnyomozásra is szakosodott cég képviselői, egy általuk is politikailag ennyire érzékenynek és kiélezettnek minősített ügyben – az egyik legfontosabb megbízójuk felé – ekkora bakot lőnek" - áll a közleményben.

Dávid Ibolya szerint fordulat állt be Tombor András esetében is, ugyanis Herényi Károly írásbeli bizonyítékot csatolt a bíróságnak, amely igazolja: Tombor András kísérletet tett arra, hogy mélyen beleavatkozzon az MDF belügyeibe. Almássy Kornél visszaléptetése fejében olyan írásbeli javaslatot fogalmazott meg Herényi Károlynak, amelyben az MDF politikusait "sakkfiguraként rakosgatta egy számára szimpatikus elnökségben" Dávid Ibolya elnökletével. Egyúttal megjelölte, hogy mely pártbéli pozíciók kijelölésére tart igényt. Mindez a megfigyelési ügy kirobbanása előtt történt, és a papír Almássy Kornél visszaléptetéséről szól. Bírói kérdésre Tombor András elismerte, hogy a dokumentumon szereplő kézírás a sajátja, a javaslatot ő írta - áll az MDF elnökének közleményében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megtalálták a világ legkisebb szitakötői közül is a legkisebbiket

Megtalálták a világ legkisebb szitakötői közül is a legkisebbiket

Meddig fújják az ismeretlen elektromos autógyártók tőzsdei lufiját?

Meddig fújják az ismeretlen elektromos autógyártók tőzsdei lufiját?

Kínából is hamarabb reagáltak a lélegeztetőgépek hibájára, mint az érintett zalaegerszegi kórházból

Kínából is hamarabb reagáltak a lélegeztetőgépek hibájára, mint az érintett zalaegerszegi kórházból