szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Városi Bíróság az egy ember halálával és három súlyos sérülésével járó csütörtöki pécsi lövöldözés gyanúsítottját szombaton.


Hajdú István, a városi bíróság elnöke a helyszínen arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a bíróság harminc napra rendelte el a több emberen elkövetett emberölés kísérletével megalapozottan gyanúsított 23 éves fiatalember letartóztatását. Hozzátette: a bíróság indoklása szerint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az is, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával megnehezítené a bizonyítási eljárást. A gyanúsított az ülésen nem tett vallomást.

Visegrády Zoltán, a lövöldöző ügyvédje közölte: védence sem előzetes letartóztatásakor, sem két nappal ezelőtt nem volt abban az állapotban, hogy vallomást tegyen, de ez valószínűleg a jövő héten megtörténik. Hangsúlyozta, amit védence neki a bűncselekményről, annak indítékáról elmondott, ügyvédi titok. Annyit azonban megjegyzett, hogy egy "irracionális cselekménynél ne keressenek racionális okokat, azok ugyanis nincsenek".

Arra az újságírói kérdésre, hogy mi vezethetett idáig, a tragédia bekövetkezéséig, az ügyvéd azt válaszolta: nem tudja, megítélése szerint ez egy nagyon hosszú folyamat. Úgy vélte, meg kell vizsgálni, mi történt a gyanúsítottal az elmúlt évek során. A vizsgálatnak ki kell terjednie a családdal és mások mellett az orvosával való kapcsolatára is. Visegrády Zoltán a védence beszámíthatóságát firtató kérdésekre úgy reagált, hogy azt nem az ő tiszte megítélni, ennek megállapítására igazságügyi elmeorvost rendelnek ki.

A Pécsi Tudományegyetem 23 éves hallgatója csütörtök délben maroklőfegyverrel megölte egy csoporttársát, életveszélyesen megsebesített egy másik, 19 éves fiatalembert. A lövöldözésben súlyos sérülést szenvedett egy 36 éves, laboránsként dolgozó férfi és egy 54 éves takarítónő. A gyilkost húsz percen belül elfogták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán: Jövő héttől lehet jelentkezni a vakcináért, a kórházakban nem biztató a helyzet

Orbán: Jövő héttől lehet jelentkezni a vakcináért, a kórházakban nem biztató a helyzet

Offenzívát indított az etióp hadsereg Tigré fővárosáért

Offenzívát indított az etióp hadsereg Tigré fővárosáért

Három hónap alatt több mint 40 jogvédőt gyilkoltak meg Kolumbiában

Három hónap alatt több mint 40 jogvédőt gyilkoltak meg Kolumbiában