szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ismét megnyílt Nagykarácsonyban a Szeretetposta.

A Magyar Posta immár 21. alkalommal várja kis és nagy ügyfeleit, hogy karácsonyi bélyegzővel láthassa el a leveleket, a képeslapokat. A hagyományoknak megfelelően az ünnepi küldeményeket minden héten más-más grafikájú lenyomattal továbbítják. Az idei bélyegzőket Baticz Barnabás grafikus tervezte, és a korábbiaktól eltérően nem feketék, hanem zöldek.

Az is hagyomány már, hogy a Magyar Posta karácsonyi forgalmi bélyeget bocsát ki az ünnep tiszteletére. Idén két, stílusában teljesen eltérő bérmentesítő nyomatot vásárolhatnak az érdeklődők, a felhasználók és a gyűjtők a postákon. A 75 forintos címleten - Hajdú József művészfotója alapján - Feszty Masa festőművész Úti Boldogasszony kegyképe látható. A 100 forintos bélyegkép karácsonyi hangulatot idéző, játékos grafikai kompozíciót ábrázol. Az elsőt Baticz Barnabás, a másodikat Benedek Imre tervezte. A 75 forintos a Pénzjegynyomdában, a 100 forintos az Állami Nyomdában készült.

Ismét meghirdette a Magyar Posta Postaangyal akcióját. Idén az adventi hetekben minden Start illetve Start plusz módon feladott csomag bérmentesítéséből 40 forintot félretesz a társaság. Az így összegyűlt pénzt csecsemőéletmentő berendezés vásárlására ajánlja fel a posta az Országos Mentőszolgálatnak. Tavaly 9 millió forint gyűlt össze, amelyből lélegeztetőgépet vettek egy veszprémi mentőkocsiba. Idén várhatóan hasonló berendezéssel szerelnek fel egy debreceni  mentőautót koraszülöttek ellátásra.

A Postaangyal az idén 4 éves, 2006-ban "született". Más módon már korábban is részt vett önálló karitatív akciókban a Magyar Posta. Legelőször 1913-ban bocsátott forgalomba 2 filléres feláras bélyeget a társaság. Akkor a Krassó-Szörény vármegye árvízkárosultjainak gyűjtöttek pénzt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlovéniából érkezett a Vatikán idei karácsonyfája

Szlovéniából érkezett a Vatikán idei karácsonyfája

Több száz, gyermekekről készült fotót töltött fel az internetre egy 35 éves budapesti férfi

Több száz, gyermekekről készült fotót töltött fel az internetre egy 35 éves budapesti férfi

Vöröskereszt: Világszerte nő a vakcinákkal szembeni bizalmatlanság

Vöröskereszt: Világszerte nő a vakcinákkal szembeni bizalmatlanság