szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A parlament előtt fekvő pénzügyi salátatörvény áfás számla bemutatásához kötné a kötelező felelősségbiztosításból járó kárrendezési díj teljes összegének kifizetését – írja a Napi Gazdaság.

A pénzügyi törvénycsomag eredetileg nem is foglalkozik a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással (kgfb), ám a kormány – a házszabállyal szembe menve – módosító javaslatként a pénzügyi salátatörvényben megnyitotta a közúti közlekedésről szóló törvény módosítását – írja a lap pénteki számában.

A javaslatban a költségvetési bizottság – a kormány megbízásából – arra tesz javaslatot, hogy több ponton szigorítsák a kgfb kárkifizetését. E szerint a gépjármű helyreállításához szükséges költségek áfával növelt összegét a károsultnak csak akkor fizethetné ki a biztosító, ha a károsult által bemutatott számla tartalmazza a gépjármű javításához, helyreállításához szükséges szolgáltatásokat, anyagköltségét és munkadíját, valamint a fizetendő áfa összegét. Ellenkező esetben csak nettó összeget vagy az értékcsökkenés összegét fizetheti ki a biztosító. A károsultnak tehát elemi érdeke lesz a jövőben, hogy a kocsit szakszervizben javítsák meg –olvasható a javaslat indoklásában.

Valójában ezzel a javaslattal az állam a biztosítók szerződött szervizeihez tereli a forgalmat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az első afroamerikai filmes csókjelenet új változata került elő

Az első afroamerikai filmes csókjelenet új változata került elő

Ausztria is beszállhat az orosz koronavírus elleni vakcina gyártásába

Ausztria is beszállhat az orosz koronavírus elleni vakcina gyártásába

Összevesztek azon, ki hozza a vodkát, késelés lett a vége

Összevesztek azon, ki hozza a vodkát, késelés lett a vége