szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elhunyt egy H1N1-vírussal is fertőzött, de krónikus beteg férfi Csongrád megyében - közölte kedden a Szegedi Tudományegyetem klinikai központja.

A beteg a klinika egyik társintézményében vasárnap hunyt el, bővebb információt szerdára ígért a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ. A férfi a huszonegyedik, akinek a halála összefüggésbe hozható a H1N1 vírussal Magyarországon.
   
A Szegedi Tudományegyetem Belgyógyászati Klinikájának intenzív osztályán a hétvégén hunyt el az a kismama is, aki több mint négy hete került kórházba a H1N1 szövődményeivel. Múlt péntek óta egyébként jelentősen megnőtt az újinfluenzás betegek száma Szegeden. Szeptember vége és december 4. között 35 embernél mutatták ki a H1N1 vírus jelenlétét, az azóta eltelt négy nap alatt azonban már 52-en bizonyultak H1N1-pozitívnak. További 4 betegnél a vizsgálat még tart.
   
A betegek közül jelenleg 14-et ápolnak a szegedi klinikákon. Három férfi közül egy kap intenzív ellátást, és géppel lélegeztetik. A hat női betegből ketten vannak intenzív osztályon, és szintén lélegeztető gép segíti a gyógyulásukat. Mellettük öt gyermeket is ápolnak Szegeden újinfluenzával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A válófélben lévő férj ki kell, hogy fizesse feleségének a házimunkát, mondta ki egy kínai bíróság

A válófélben lévő férj ki kell, hogy fizesse feleségének a házimunkát, mondta ki egy kínai bíróság

Megszerzése után egy évvel Mészárosék felszámolják Ákos volt budai éttermét

Megszerzése után egy évvel Mészárosék felszámolják Ákos volt budai éttermét

Kisiklott a budapesti 50-es villamos – fotók

Kisiklott a budapesti 50-es villamos – fotók