szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az M1-es autópálya Bicske környéki töltőállomásától egészen Tatáig üldöztek a rendőrök egy koszovói albán tolvajokból álló csapatot. A három férfi közül kettőt őrizetbe vettek, egy elmenekült - közölte a rendőrség szerdán az MTI-vel.

A jobbkormányos, brit felségjelű autó a közelmúltban elkövetett több, az autópályán elkövetett lopásnál felbukkant már, s mindig az elkövetők által használt járműként került szóba - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Ezért amikor a bicskei autópálya alosztály járőrei meglátták egy benzinkútról kikanyarodni, nyomban megkísérelték megállítani, hogy megtudják, kik az utasai. A sofőr azonban figyelmen kívül hagyta a rendőri jelzést, s menekülni kezdett az autóval - tette hozzá R. Szabó Ágnes.

Az autó üldözésébe bekapcsolódtak a Komárom-Esztergom megyei rendőrök is, s összehangolt zárással igyekeztek segíteni az autópályás rendőröknek. Az üldözött kocsi végül Tatán, egy zsákutcában állt meg, miután vezetője kidöntött néhány oszlopot. A járműben utazó három férfi gyalogosan próbált menekülni. Közülük kettőt egy közeli étteremben elkaptak, harmadik társuknak viszont sikerült eltűnnie a rendőrök szeme elől.

Az elfogott két koszovói albánt a közelmúltban elkövetett három lopással hozták összefüggésbe. A csapat leginkább eurót zsákmányolt a külföldiektől - tájékoztatott R. Szabó Ágnes. Egyikükről kiderült az is, hogy nevet váltott, mivel hasonló bűncselekmény miatt korábban már eljárás alá vonták. Fejér megyében évente 15-20 úgynevezett "trükkös" lopás történik. A rendőrök az ünnepek előtt fokozottan figyelnek az autópályák és a parkolók biztonságára - hívta fel a figyelmet R. Szabó Ágnes.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kijelzőt tenne a billentyűzet helyére az Apple a MacBookokban

Kijelzőt tenne a billentyűzet helyére az Apple a MacBookokban

Silent Shadow néven jöhet az első elektromos Rolls-Royce

Silent Shadow néven jöhet az első elektromos Rolls-Royce

Labrisz: Jelentsék az összes megtévesztő mesét a fogyasztóvédelemnek

Labrisz: Jelentsék az összes megtévesztő mesét a fogyasztóvédelemnek